×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Lázári: alakul egy jobb menetrend

2020.06.27 - 09:13
Megosztas :
 • Lázári: alakul egy jobb menetrend
  Az egyezség értelmében július elsejétől hétköznaponként Nagypeleskéről hét busz fog indulni Szatmárnémetibe és vissza, Lázáriból pedig tizenegy Szatmárnémetibe és onnan tíz vissza.

  Nagyon gyorsan sikerült dűlőre jutnia a lázári községvezetésnek a község két települése és Szatmárnémeti között személyszállítást végző céggel, július elsejétől gyakrabban fognak járni a lázári és a nagypeleskei buszok. Béres Antal lázári alpolgármester szerint a gyors megegyezéshez szükség volt az aláírásgyűjtés elkezdésére az eddigi megritkított buszjáratokkal elégedetlen emberek között. Ha van is egyezség, a szerdán véget érő aláírásgyűjtési akciót folytatják, és az íveket le fogják adni a prefektúrán és a megyei tanácsnál, hogy a közhivatalok vegyék tudomásul, hogy volt egy ilyen akció a községben, és hogy az esetnek maradjon nyoma. Béres szerint több mint kétszáz aláírója lesz a gyűjtőívnek.

  A buszos cég azt ígéri, hogy szeptembertől még inkább utasbarát menetrendjük lesz a lázári buszoknak, viszont elvárja, hogy az emberek megértsék, hogy ha a kora reggeli és a késő esti járatokon nincs legalább tíz utas, augusztustól meg fogják szünteti azokat. A Lázáriból induló délelőtt fél tízes, az esti fél nyolcas, illetve az éjszakai fél tizenkettes járatokról és ezek Szatmárnémetiből tízkor, hétkor és hét negyvenkor induló párjáról van szó.

  Az egyezség értelmében július elsejétől hétfőtől péntekig Nagypeleskéről hét busz fog indulni Szatmárnémetibe és vissza, Lázáriból pedig tizenegy Szatmárnémetibe és onnan tíz vissza. Szombatonként három-három lesz a járatok száma mindkét lázári községi település esetében. Vasárnap nem fog járni ez a két lázári busz.

   

  Cookie