×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Lázáriban nem szűnik meg a labdarúgócsapat

2018.07.25 - 15:57
Megosztás :
 • Lázáriban nem szűnik meg a labdarúgócsapat

  A Liga 4 halálcsoportjában szerepel majd a Lázári Voința. A község alpolgármestere elmondta, elsősorban a gyerekekért tartják fent a csapatot, hiszen sok gyerek szeret sportolni.

  Bár a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesületnek még nem jelezték, de a Lázári Voința is szerepelni fog a Liga 4 2018–2019-es idényében. Erről Béres Antal, a község alpolgármestere biztosított, aki azután kereste meg szerkesztőségünket, hogy múlt szombati AJF-közgyűlést követő beszámolónkban azt írtuk, hogy a lázári egyesület jövője kérdőjeles lett. „A helyiek igénylik a sportot. Rengeteg a fiatal, aki sportolni akar. Ezért működik jól Lázáriban a karate szekció, ezért vannak elég jó eredményeik az ifi focistáknak is, ezért van a községnek csapata Szárazberken is. Nem fogjuk hagyni, és támogatni fogjuk a sportot” — hangsúlyozta Béres.

  A negyedosztályos Voințának mintegy 40 igazolt labdarúgó-játékosa van, ebből 28-an tizenéves ifik. Utóbbiak a junior A1 korosztály elmúlt két idényében, a Liga 4 A-csoportjának 3. helyén zártak. „Nagy reményt látok a helyiekben. Igénylik a sportot. Az ificsapatot kizárólag lázári község fiataljai alkotják. Vannak 12-14 éves srácok is a keretben. Értük szeretnénk az ifiket minden képen megtartani. Van még utánpótlás. Szerencsére a helyi önkormányzatnál is támogatást élvez a sport, de van két-három helyi magánvállalkozó, aki még segíti a csapatot” — tette hozzá az alpolgármester. Az ifik közül néhányan már a felnőtteknél is próbára tehették magukat. A két együttest egyébként a Voința korábbi játékosai irányítják: a felnőtteknél Mircea Trif, az ifiknél Princz Károly az edző.

  A következő bajnoki idénnyel kapcsolatban Béres elmondta, hogy nagyon nehéz idény előtt állnak az új versenyrendszernek köszönhetően. A Lázári Voința ugyanis bekerült a 13 csapatos „halálcsoportba”, ahol többek között a Szatmárnémeti VSK, a Kismajtényi Crasna, a Pusztadaróci Recolta, a Bélteki Știința, a Pálfalvi Unirea és az Óvári Someșul és a lesz az ellenfele. Ebben a szériában szerepel még a Bábcai Voința, a Szamosdobi Voința, a Luceafărul Decebal, a Királydaróci Atletic, az Erdődi Cetate és a Szatmárhegyi Viitorul. „Egy kicsit nehéz dolga lesz a csapatnak. Remélem, hogy ebben a szériában is megálljuk a helyünket. A cél az, hogy meg tartsuk a csapatot” — hangsúlyozta Béres.

  A községben egyébként fejleszteni szeretnék a közeljövőben a sportinfrastruktúrát. Még ősszel befejezik és átadják a nagy pálya mögé épített kiméretű, kivilágított műfüves pályát, amelyet európai uniós pályázat révén elnyert összegből kivitelezik. Az alpolgármester elmondta, a helyi sportterem építésére készített terv már elkészült és az illetékes központi hivatalokhoz is benyújtották már kérésüket, de ezzel együtt a lázári falusi pálya játékterét is fel szeretnék újítani.

  Pesek Attila

  Cookie