×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Olvasó hangja

Leckehangversenyek gyerekeknek

2021.10.13 - 09:45
Megosztás:
Leckehangversenyek gyerekeknek
Bár az előző évben a világjárvány beleszólt a Dinu Lipatti Filharmónia gyerekkoncertjeinek megszervezésébe, és ezek online térbe szorultak, idén sikerült átlépni a korlátokat, és biztonságban megszervezni a gyerekek számára eltervezett programokat.

Kezdetben a hatóságok által előírt szabályozások miatt a szatmárnémeti kisiskolás gyerekek vehettek részt a Noé bárkája és a Bárcsak lenne nékem hegedűm című nevelőhangversenyeken, így több mint 1000 gyerek barátkozott meg a koncertteremmel és a klasszikus zenével. A Bárcsak lenne nékem hegedűm gyerekkoncerteken a vonós hangszereké a főszerep, a Noé bárkája pedig különböző híres zeneszerzők műveivel illusztrálja a híres bibliai történetet. A 2021/2022-es iskolai év kezdetével újabb kapuk nyíltak meg a filharmónia számára, így sikerült elvinni a Bárcsak lenne nékem hegedűm leckekoncertet kb. 200 tasnádi kisiskolás gyerekhez, Czumbil Bernadette adjunktus közbenjárásával. A gyerekkoncert megálmodója és narrátora Toadere Dalma Lidia, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Karának Zenepedagógia Szakos tanársegédje. A kvintett tagjai Kovács Emőke (hegedű), Alina Mihalca-Mija (hegedű), Budean David (brácsa), Dan Cătuna (cselló), Simo Péter (nagybőgő), Toadere Kovács Dalma (narrátor, zongora). A leckehangversenyek megvalósításának fő támogatója az RMDSZ Communitas Alapítványa volt.
Simó Anita

Kamarazenei est Szatmárnémetiben
December 7-én, kedden 18.30 órától a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia és az Ady Endre Társaság szervezésében jótékonysági kamarakoncertet ad Mihály István (hegedű) és George Rizea (zongora).
Karácsonyra hangoló  jótékonysági koncert
Nagy Norbert legújabb karácsonyi lemezéről kaphatnak ízelítőt mindazok, akik részt vesznek az ismert szatmári operaénekes karácsonyi jótékonysági koncertjein.
Budapesten koncertezik Justin Bieber 2023-ban
A magyar fővárosban is fellép Justin Bieber Justice című világkörüli turnéján: a kanadai énekes világsztár 2023. március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.
Cookie