×
2020. 09 27.
Vasárnap
Adalbert
11 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Lefagyott Csíkban az Unirea

2018.11.23 - 15:56
Megosztás:
Lefagyott Csíkban az Unirea

Az Anton által kihagyott 11-es után növelte előnyét, és lezárta a hazai mérkőzését a Csíkszereda. A Tasnádiak maradnak a 9. helyen.

Nem sikerült zsinórban a harmadik győzelem a Tasnádi Unirea labdarúgócsapatának, Cristian Popa vezetőedző legényei ugyanis sima 3–0-s vereséget szenvedtek el tegnap Csíkszeredában, a Liga 3 14. fordulójának mérkőzésén.

Az első félidőben a labdabirtoklás terén kiegyenlített volt a csíkszeredai játék, a hatékonyság szempontjából viszont a házigazdák sokkal jobbak voltak. A csíkiak hamarabb alkalmazkodtak a hótól letakarított, de esőtől feláztatott pályához és a 11. percben vezetést szereztek: egy jobb oldali szöglet után a középre szabadon érkező hátvéd, Mitra fejelt a kapuba (1–0).

Nem illetődött meg a tasnádi alakulat, továbbra is kiegyenlített volt a játék, viszont csak Székely volt veszélyes a csiki kapu sor előtt, egyedül pedig tehetetlen volt a jól felállt védelemmel szemben. Ő volt a legközelebb az egyenlítő találat megszerzéséhez: Antontól kapott egy jó paszta a szatmári legény, aki kissé hosszan vette át a labdát, de a védője is hosszan akart felszabadítani és kevés híján a kapujába lőtte a lasztit. Egy perccel később Varga adta vissza az ajándékot, de a csíki játékos sem élt a lehetőséggel.

Fél óra játék után kisebb bírói segítséggel tudta növelni előnyét a hazai csapat: egy beívelt labdát Görbe vett le, viszont a csiki védő, Fabio kirúgta a labdát a hálóőr kezéből, ami így begurult a kapuba (2–0). A marosvásárhelyi Claudiu Ștef szemet hunyt a szabálytalanság felett, viszont a csapatkapitány Vădant sárga lappal büntette számonkérés miatt. Ugyanakkor egy perccel később „kárpótolni” próbált a sípmester, és 11-est ítélt a Nemeș ellen elkövetett szabálytalankodásnál. De Anton gyengén végezte el a szabadrúgást, a kivédett büntető után kipattanó labdát pedig a kapu fölé fejelte a középpályás.

Mégsem maradt ez a félidő eredménye, ugyanis a 41. percben Bajkó zárt góllal egy ellentámadást (3–0). Ezután teljesen fellazult a tasnádi csapat, a hazaiak még a szünet előtt négyre növelhették volna előnyöket, ha nem tapsoltak volna el egy ajtó-ablak helyzetet.

Fordulás után teljesen megváltozott a játék képe: a Csíkszereda megelégedett biztonságos előnyével, és ezért nem játszott semmit, míg a tasnádiak elfáradtak, tehetetlenek voltak, és ezért nem játszottak semmit. Így unalmas percek következtek, amit a csíkiak kihagyott ziccerei szakítottak meg néha. Az eredmény sem változott, így a csíkszeredaiak és a tasnádiak is megőrizték helyüket 2018 utolsó bajnoki mérkőzése előtt: a hargitaiak a 2., a szatmáriak a 9. helyen maradnak az 5. csoportban. A Tasnádi Unirea idei utolsó mérkőzését idehaza játssza, pénteken 14 órától a Barcarozsnyói Olimpic Cetate együttest fogadja.

Liga 3, 5. csoport, 14. forduló

AFK Csíkszereda – Tasnádi Unirea 3–0 (3–0). Gólszerzők: Mitra (11. perc), Fabio (30.), Bajkó (41.).

Unirea: Görbe – Vădan, Palinceac, Parnău, Nemeș, Varga, Cubaș, Anton, Vincze L., Silaghi, Székely. Vezetőedző: Cristian Popa.

Pesek Attila

Cookie