×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Gong

Lehengerlő humorú vígjáték a stúdióteremben

2018.11.19 - 10:24
Megosztás :
 • Lehengerlő humorú vígjáték a stúdióteremben

  November 23-án, pénteken 20 órai kezdettel az ünnepi hétvége részeként mutatják be az Ács Alajos Stúdióteremben a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a szintén 65 évvel ezelőtt alakult temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közös produkcióját, a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című előadást.

  Két egyetemista lány, egy informatikus, egy baszk, egy nem várt terhesség, egy elfeledett nagytőkés nagybácsi, némi elrontott szardellaszósz és egy nemzetközi terrorszervezet. Valaki igazságszérumot itat barátjával, csakhogy az igazságra már nincs felkészülve.

  Jordi Garcelan kortárs katalán drámaíró és műfordító színművei valós időben, egyetlen helyszínen játszódnak, lehengerlő humorral, miközben alig észrevehetően társadalmi kérdéseket kínálnak megvitatásra. Legismertebb drámája, a többszörösen díjazott A Grönholm-módszer nemzetközi sikere mellett az elmúlt években több hazai magyar és román nyelvű színház repertoárjában is feltűnt.

  „Nem tudtam róla, és kész. Honnan kellett volna tudnom, ha egyszer nem mondta? Manel egy irodában dolgozik, számítógépeket javít, az anyja egy asszonykórusban énekel, ő szombatonként teremfocizik, szerinted ilyen egy terrorista élete?”

  Az előadás rendezője Csábi Anna, szereplői pedig Csata Zsolt, Keresztes Ágnes, Lőrincz Rita, Orbán Zsolt és Rappert-Vencz Gábor

  Az előadást 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

   

  Cookie