×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
11 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Lélekben és hitben növekedni

2019.06.08 - 09:59
Megosztás :
 • Lélekben és hitben növekedni

  A szatmárnémeti Láncos-templomban zajlott tegnap a Szatmárnémeti Református Gimnázium nyolcadikosainak a ballagási ünnepsége. Tolnay István nagykárolyi esperes hirdetett igét.

  Varga Szilárd iskolalelkész köszöntötte a diákokat, a szülőket, a pedagógusokat, a megjelent lelkipásztorokat, akik együtt örültek annak, hogy vallásórás gyermekeik az iskolában is jól teljesítettek. Tolnay István, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperesének az igehirdetése Péter apostol 3. levele 2. részének 18. versére (Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké. Ámen.) épült. Az igehirdető feltette a kérdést: miért választották a most ballagó gyerekek ezt az iskolát? A kérdés azért indokolt, mert tudatosítani kell, honnan indultak, és hova érkeztek meg. Minden bizonnyal azért választották ezt az iskolát, mert az ismeretek mellett kerestek valami többet, ami nem más, mint az Istennel való találkozás, a hitben való növekedés, adta meg a választ, emlékeztetve arra, hogy az iskolai évek nagy hatással vannak a belső növekedésre. Ez az az időszak, amikor fontos a család megerősítése, az egyházban és a közösségben levő helyük megtalálása. A család mellett az iskola és a gyülekezet befolyásolja a gyermek jellemének és személyiségének a formálódását, fogalmazott a lelkipásztor, kihangsúlyozva azt is, hogy ebben a lélektelen világban nagyon fontos, hogy a fiatalok segítséget kapjanak a lélekben és hitben történő növekedésre.

  Elek Kinga aligazgató megköszönte a szülőknek, hogy ezt az iskolát választották gyerekeik számára. Az iskola segítséget nyújtott és nyújt ezentúl is a gyerekek szellemi fejlődésében, a személyiségük kialakulásában. Elek Kinga azokat a népmesei hősöket állította a gyerekek példaképeivé, akik tudással és küzdelemmel mindig elérik a céljaikat.

  A továbbiakban Higyed Gyöngyi tanárnő irányításával a ballagó diákok versekből és énekekből álló műsora következett, majd kiosztották a tanulmányi eredményekért járó okleveleket.

  A 28 fős osztályból az első három helyezést az alábbi diákok érdemelték ki: I. hely: Simion Ádám, II. hely: Frei Barbara, III. hely: Ary Dávid és Gyulai Barbara.

  Elek György

  Cookie