×
2020. 07 08.
Szerda
Ellák
22 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Lelki ajándékokban gazdag napot ígérnek a szervezők

2019.08.07 - 12:05
Megosztas :
 • Lelki ajándékokban gazdag napot ígérnek a szervezők

  A Kossuth-kert fáinak árnyékában bemutató sátrak, finom ételek, előadás, koncert és szentmise várja a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye híveit és a más felekezetűeket.

  Három éve, 2016-ban rendezték meg első alkalommal a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye napját. Az első Kossuth-kerti együttlét sikere már akkor előrejelezte, hogy lesz folytatás. És erre már csak pár napot kell várni, hiszen augusztus 10-én, szombaton újra Szatmárnémetibe, a Kossuth-kertbe érkeznek az egyházmegye papjai és hívei, hogy együtt töltsenek egy felszabadult, élményekben és lelki ajándékokban gazdag napot.

  11 órától indul a program, ekkor mondja el köszöntőbeszédét Schönberger Jenő püspök, valamint megnyílnak a bemutatkozó sátrak, — szám szerint huszonhét —, plébániai közösségek, lelkiségi mozgalmak, egyházmegyei intézmények és irodák mutatják meg talentumaikat, színeiket, gazdagságukat. Közben a pódiumon plébániai csoportok váltják egymást és alakítják a hangulatot énekükkel, táncukkal.

  A nap előadását a 12 órakor elimádkozott Úrangyala után P. György Alfréd MI kamiliánus atya, az osztrák tartomány provinciálisa tartja majd az Egyházmegye Napja mottója — Áraszd ránk kegyelmedet, Urunk! — kapcsán.

  Ebédre 21 tűzön főznek a különböző közösségek gulyást, töltött káposztát, paprikás krumplit, csülkös babfőzeléket, sütnek strudlit, fánkot, óriáspalacsintát, készítenek kürtőskalácsot. Délután háromtól újra a plébániai csoportoké lesz a pódium, négytől Fehér Róbert és társai koncertje, majd a nagykárolyi Carmina Renascentia koncertje szórakoztatja a Kossuth-kertben levőket.

  De lelki táplálékot is kínálnak mindenkinek: egész nap várja a látogatókat a Meghallgat-Lak sátor, ahol papok és szerzetesek várják lelki beszélgetésre, gyónásra a híveket. Délelőtt fél tizenkettőtől délután öt óráig, tizenhat csoport vezetésével szentségimádást tartanak a főbejárattal szembeni Szent József-templomban. A nap csúcspontja pedig a szabadtéri szentmise lesz, amelyet Schönberger Jenő püspök az egyházmegye papjaival közösen mutat be délután fél hattól.

  Az Egyházmegye Napjára kicsiket és nagyokat, családokat egyaránt várnak. A felsorolt programokon kívül lesznek még gyerekfoglalkozások, gyermekjátékok, kvízjátékok, stafétajátékok, ügyességi versenyek, arcfestés, kézműves-foglalkozás, néptáncoktatás. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Napja tehát idén is szórakozásra és töltekezésre nyújt lehetőséget mindenkinek. A rendezvény megvalósítását Magyarország Kormánya Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, Szatmár Megye Tanácsa, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház támogatta.

   

  Cookie