×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
22 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON

Lelőttek egy avasi férfit

2019.11.12 - 17:08
Megosztas :
 • Lelőttek egy avasi férfit

  A 30 éves, tartolci származású, bankkártya-csalásban gyanúsított férfit a dzsakartai rendőrök előállítás közben lőtték agyon, társa szerint túlkapásból.

  Az indonéz rendőrök tetten érték a két, román állampolgárságú gyanúsítottat, egyikük, a 30 éves S. Vasile azonban ellenállt, sőt megpróbálta megszerezni az egyik rendőr fegyverét, ezért lelőtték — nyilatkozta hétfőn a dzsakartai rendőrség szóvivője, Argo Yuwono felügyelő. Az avasi férfi tettestársa, a craiovai származású C. I. azonban határozottan állítja, hogy nem tanúsítottak semmiféle ellenállást, szó sem volt arról, hogy a hatósági fegyvert akarták volna megkaparintani, a rendőrök túlkapásból „lőtték le, mint egy kutyát” s arra kéri a román külügyminisztériumot, hogy sürgősen lépjen az ügyben. Amúgy az indonéz híradók által közvetített sajtótájékoztató felvételein jól látszik az is, hogy a craiovai férfi arcát, halántékát zúzódások és hematómák borítják, jobb szeme szinte teljesen eltűnik egy óriási „monokli” alatt.

  A dzsakartai rendőrök banki bejelentés nyomán indítottak nyomozást, októberben és novemberben a pénzintézet 17 ügyfele jelezte, hogy hitelkártyájáról, számlájáról eltűnt a pénze vagy annak egy jelentős része, a kár pedig meghaladja a 137 millió rúpiát (közel 42 000 lejt). A nyomozás szálai a két román állampolgárig vezettek, akiket épp akkor értek tetten, amikor egy bankautomatára szereltek fel kémkamerát és a gyanútlan hitelkártya használó PIN-kódját rögzítő szerkezetet.

   

   

   

   

  Cookie