×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Vidék

Lesz fénysorompó Kaplony felé

2019.05.11 - 15:16
Megosztás :
 • Lesz fénysorompó Kaplony felé

  Szatmár megyei látogatása során a nagykárolyi kerülőutat is megtekintette Răzvan Cuc szállításügyi miniszter. A helyszínen úgy fogalmazott, hogy rendkívül elégedett a látottakkal.

  Kovács Jenő nagykárolyi polgármester indítványára a város másik végére, a Kaplony felé tartó úthoz is elment a tárcavezető, népes küldöttségével egyetemben. Mint ismeretes, a két település, azaz Nagykároly és Kaplony között két vasúti vonal is elhalad — az egyik Szatmárnémeti, a másik Zilah irányába. Az átkelők azonban nem kellően biztonságosak, több baleset is bekövetkezett már.

  A miniszter megígérte, hogy rövidesen hangjelzéses fénysorompót fognak kiépíteni mindkét átjáróhoz. A terepszemlén jelen volt mások mellett a vasúti vállalat illetékes igazgatója, aki a későbbiekben határozottan elmondta, hogy akár 48 órán belül megkaphatják a szükséges engedélyeket. Mint elhangzott, magát a kivitelezést a megyei önkormányzat fogja finanszírozni. Erről egyeztettek korábban Pataki Csabával, a megyei tanács elnökével.

  Kérdésünkre felelve Kovács Jenő nagykárolyi polgármester elmondta, hogy mindenképpen bízik a mihamarabbi megvalósításban, hiszen ezt a beruházást össze lehetne egyeztetni a kastély és a kaplonyi ferences templom közötti út felújításával. A 3,4 kilométernyi útszakasz teljes felújítását, kiszélesítését megcélzó munkálatok elviekben heteken belül elkezdődnek. A nagykárolyi elöljáró kifejtette azt is, hogy a vasúti vállalat illetékese arról tájékoztatta, hogy rövidesen megújul a város határátkelő felőli átjárója is. Az arról szóló beruházást már meg is hirdették.

   

   

  Megyeri Tamás Róbert

   

  Cookie