×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
23 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Letette az esküt az új egészségügyi miniszter

2021.04.21 - 20:01
Megosztás:
Letette az esküt az új egészségügyi miniszter
Fotó: presidency.ro
Ioana Mihăilă frissen kinevezett egészségügyi miniszter szerda este letette az esküt a Cotroceni-palotában.

'Egy rendkívül bonyolult tárcát vesz most át, miniszter asszony, egy rendkívül kritikus időszakban. Sok erőt és sikert kívánok munkájához' - mondta Klaus Iohannis államelnök Ioana Mihăilának az iktatási ceremónián.

Az államfő kifejtette ugyanakkor, hogy nagyon örül annak, hogy a kormánykoalíciónak sikerült megállapodnia egy 'modus vivendiben', amely reményt nyújt arra, hogy 'a dolgok ezentúl még jobban fognak menni', és felkérte a kormány tagjait, hogy támogassák új kollégájukat, mivel annak 'rendkívül sok problémát kell majd megoldania'.

Iohannis sok sikert kívánt a kormánynak az oltáskampányban.

'Nagyon remélem, hogy egy sikeres oltáskampány nyomán nyárig sikerül kilábalnunk a járványból' - tette hozzá az államfő.

Klaus Iohannis államelnök szerda délután írta alá a rendeletet amelyben egészségügyi miniszternek nevezi ki Ioana Mihăilát, akit az USR PLUS jelölt a tisztségre.

AGERPRES

Tanulni lehetne a hibákból
Hibázni emberi dolog, de a hibákat be kell ismerni, és tanulni kell belőlük. Mi a teendő akkor, ha emberek egészségéről és életéről van szó? Sokan nem tudják — derült ki egy jelentésből.
A valóság azt mutatja, hogy voltak COVID-19-gyanús halálesetek, amelyeket nem így jelentettek be
 A terepen tapasztalt 'valóság' azt mutatja, hogy voltak olyan COVID-19-gyanús halálesetek, amelyek esetében a pácienst nem tesztelték, így nem is állították fel a koronavírussal való megfertőződés diagnózisát, és nem COVID-19-halálesetként jelentették be az esetet - mutatott rá Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter.
Mihăilă: Elérhető, hogy augusztus 1-jétől ne kelljen maszkot viselni a nem zsúfolt kültéri helyszíneken
Elérhetőnek tartja az egészségügyi miniszter, hogy augusztus 1-jétől ne kelljen maszkot viselni a nem zsúfolt kültéri helyszíneken.
Cookie