×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
20 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Lőházat építenek Lázáriban

2019.11.15 - 15:20
Megosztas :
 • Lőházat építenek Lázáriban

  Lövészeti gyakorlásra alkalmas létesítményt épít egy vállalkozó Lázáriban; az építés befejezésének pontos dátuma még nincs, de körülbelül 2020 nyarára lehetnek készen vele, tudtuk meg.

  Szatmár megyében teljesen új beruházás kezdődött Lázári Szatmárnémeti felőli végén: lövészeti gyakorlásra alkalmas létesítményt épít egy vállalkozó. Hasonló még nincs a megyében, a hatósági embereknek, katonáknak, rendőröknek, csendőröknek valamelyik szomszédos megyében működő lőházat kellett felkeresniük éles lőfegyverrel való gyakorláshoz. Az ilyenekben, mint ahogy majd a lázáriban is, civilek is lőhetnek, ha betöltötték a 18 évet, és felelősségük teljes tudatában teszik ezt. A filmekből ismert lőfolyósokba beállva különböző távolságokban felállított céltáblákra lehet majd éles lőfegyverekkel célba lőni szakképzett oktató felvigyázása mellett; fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező személyek is használhatnak ezen a helyen éles tölténnyel töltött pisztolyt vagy akár puskát. Az épületnek és elkerített körzetének nem csak speciális státusa lesz, de különleges hangszigetelést is kap, hogy a külvilágot ne zavarja a durrogás, illetve golyóálló borítása is lesz, s állítólag rendszeres és alapos ellenőrzéseket végeznek az építés-kialakítás idején is a rendőrségi lövészeti szakértők és fegyverbiztonsági szakemberek.

  Beszéltünk a tulajdonossal, s bár az építés befejezésének pontos dátuma még nincs, de körülbelül 2020 nyarára lehetnek készen vele, ha nem húzódik el túlságosan az ilyenfajta épületek esetében kért működési engedélyek megszerzése. A szomszédos megyékben lévő beltéri lövészeti gyakorlópályákon harminc-negyven lejes kezdőköltségen lehet féltucatnyi töltényt ellövöldözni kézifegyverből, de 300–400 lejért több alkalomra szóló bérletet is kínálnak az ilyen szolgáltatók; valószínűleg a lázári lőházban is ezek lesznek az érvényes tarifák a jövő évi nyitás után.

   

  Princz Csaba

   

  Cookie