×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
9 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Ludovic Orban szerint a PSD bojkottra készül a jelenlegi kormány hatalmon maradása érdekében

2019.10.19 - 17:36
Megosztás :
 • Ludovic Orban szerint a PSD bojkottra készül a jelenlegi kormány hatalmon maradása érdekében

  Jövő héten szerdán és 'amennyiben szükséges', csütörtökön folytatódnak a kormányalakítást előkészítő tárgyalások a pártok képviselőivel - jelentette ki Ludovic Orban szombaton.

  A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke ugyanakkor arról is beszélt, hogy pártja felkészült egy 'szégyenletes bojkott' kivédésére, amelyet a Szociáldemokrata Párt (PSD) készít elő, hogy hatalmon maradhasson.

  A kormányalakításra felkért PNL-elnök azt mondta, hétfőn és kedden a civil társadalom és fontos intézmények képviselőivel folytat megbeszéléseket, majd szerdán és 'amennyiben szükséges', csütörtökön újabb tárgyalássorozatra kerül sor a pártokkal. 'Bojkottra számítunk a PSD részéről, és stratégiát fogunk kidolgozni, hogy kivédjük ezt a szégyenteljes, csúfos bojkottot, amelyre a PSD készül annak érdekében, hogy törvénytelenül hatalmon tartsa bukott kormányának maradványait' - mondta Orban egy kampányrendezvényen, amelyen Klaus Iohannis államfő is részt vett.

  Azt is elmondta, a PNL törvényhozói készen állnak javasolni egy kormányalakítási ütemtervet, mert mielőbb legitim kormányt szeretnének biztosítani az országnak.

  AGERPRES

  Cookie