×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Ma már nyitva vannak a „kicsik” is

2021.06.26 - 08:14
Megosztás:
Ma már nyitva vannak a „kicsik” is
Azt már korábban hírül adtuk, hogy újra visszaáll a régi (járványhelyzet előtti) rend, és elkezdi működését a három Szatmár megyei ideiglenes, szombati napokon üzemelő átkelőhely Nagypeleske–Zajta, Szárazberek–Garbolc és Horea–Ömböly között — már ma, azaz június 26-án igénybe vehetik őket 10–18 óra között a gyalogosok, kerékpárosok vagy 3,5 tonnánál kisebb járművel közlekedők.

Mint ismeretes, Románia és Magyarország között megszűnt a karanténkötelezettség, csak a személyi igazolványt kell bemutatniuk az egyik országból a másikba utazóknak, viszont Magyarország területén bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez szükség van a védettségi igazolványra vagy oltási igazolásra. Sz.K.M.

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Csomagokat szállítottak — meg egy „kis” cigit
A mikrobusz rakterének tüzetes átvizsgálásakor a kolozsvári vámügyőrség munkatársai öt fémpanelben elrejtve 1360 doboz, fehéroroszországi eredetű cigarettát találtak.
Cookie