×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
23 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Magyar fotóművészek kiállítása

2020.02.09 - 13:23
Megosztás:
 • Magyar fotóművészek kiállítása

  A Magyar Fotóművészek Világszövetsége (MVSZ) által meghirdetett XIX. Nemzetközi Magyar Fotószalon kiállítási anyagát múlt hét óta Nagykárolyban is megtekintheti a nagyközönség. A kiállítás nyitórendezvénye február 6-án volt a Károlyi-kastélyban.

  A világszövetség 4 kategóriában írta ki a pályázatot: Általános (színes, monokróm), II. Rákóczi Ferenc /2019: fejedelemmé választásának 315. évfordulója, Kárpát-medencei magyar népcsoportok (csángók, hunok, jászok, székelyek, palócok stb.), Természet, Játszunk.

  A pályázaton a világ különböző részein élő magyar fotográfusok vehettek részt. A kiállítási anyag pedig a Kárpát-medence több kiállítótermében kerül bemutatásra, így Nagykárolyban is. A tárlat része a Szatmári-Pap Károly Fotográfiai Fesztiválnak. A kiállítás szervezési teendőinek elvégzését a Vénig László Fotóklub és a Gróf Károlyi Sándor Alapítvány vállalták fel.

  A csütörtöki nyitórendezvényen Bikfalvi Zsolt, a nagykárolyi fotóklub alelnöke szólt a jelenlévőkhöz, majd dr. Hágó Attila Nándor, a fotóklub elnöke méltatta a kiállítás anyagát.

  Az MVSZ részéről Magdó István, az erdélyi szervezet vezetője képviselte a szövetséget az eseményen. Beszédében tevékenységükről, a Nagykárolyban is bemutatott kiállítás létrejöttéről és jelentőségéről szólt.

  A kiállítás két hétig látogatható a Károlyi-kastély látogatási rendjének megfelelő időszakban.

   

   

  Cookie