×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
14 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON

Magyar gyermeket magyar iskolába!

2020.01.29 - 08:00
Megosztas :
 • Magyar gyermeket magyar iskolába!

  A magyar családok válasszanak magyar iskolát iskolaköteles gyermeküknek — buzdít a Rákóczi Szövetség. Iskolaválasztási programja Szatmár megyéből Avasújvárost és Vámfalut is érinti.

  A magyar iskola választásának előnyeire hívja fel a figyelmet a Rákóczi Szövetség. A szervezet szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményén keresztül is arra kéri a külhoni magyar családokat, válasszanak magyar iskolát iskolaköteles gyermeküknek. A szövetség emlékeztetett: a külhoni régiókban a következő hetekben, hónapokban a szülőknek arról kell dönteniük, hogy milyen nyelvű iskolába íratják iskolakötelessé váló gyermeküket.

  Kiemelte: a magyar iskola választása biztosítja a magyar közösségek megmaradását a magyar nyelv és kultúra továbbadásával, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert biztosít a gyermekeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül. Kitért arra is, hogy a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja mögött széles körű társadalmi összefogás jött létre annak érdekében, hogy ráirányítsa a figyelmet a külhoni magyar közösségek fennmaradását alapjaiban meghatározó döntésre.

  A Kárpát-medence számos településén és régiójában elmondható, hogy egyre többen választják a magyar jövőt gyermekük magyar iskolába íratásával — közölte a szervezet. A szövetség vonatkozó programjáról bővebb információk az alábbi címen érhetők el: www.magyariskolavalasztas.hu, ahol 12 érvet sorolnak fel a magyar iskola választása mellett. Többek között kitérnek arra, hogy tudományosan bizonyított tény, hogy az ismeretek megszerzésének leghatékonyabb módja az anyanyelven történő tanulás. Emellett felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar iskolák versenyképes tudást nyújtanak, mert jól felszereltek, és felkészült pedagógusok várják a gyermekeket. Az ilyen iskolába járó gyermekek számára könnyen elérhetővé válik a hazai mellett a magyarországi felsőoktatás, illetve a munkaerőpiac is, és a magyar intézménybe járó diákok minden évben számíthatnak a magyar állam anyagi támogatására.

  A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei magyarságot megszólító programjai elérhetővé válnak a magyar iskolák diákjai számára, és a szervezet minden magyar iskolába lépő gyermeknek felajánl egy jó minőségű iskolatáskát és a magyar összefogást jelképező tízezer forintos ösztöndíjat. A magyar iskolaválasztási program a 2020/2021-es tanévben 193 partiumi és erdélyi települést érint, Szatmár megyéből például Avasújvárost és Vámfalut.

   

   

  Cookie