×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Maier Nándor: „Az emberek igényei alapján, velük együtt szeretném építeni, fejleszteni az otthonunkat”

2020.08.10 - 09:33
Megosztás:
Maier Nándor: „Az emberek igényei alapján, velük együtt szeretném építeni, fejleszteni az otthonunkat”
Maier Nándor 28 éves pedagógus. Családjával — feleségével és gyermekével — él Túrterebesen, aktív tagja a helyi közösségnek, most pedig az RMDSZ színeiben indul a község polgármesteri tisztségéért. Azt vallja, Túrterebes egy csiszolatlan gyémánt rengeteg potenciállal.

Fiatal családapa vagy és tanító bácsi. Miért szeretnél váltani? Mi ösztönöz arra, hogy megpályázd a polgármesteri tisztséget?

Túrterebesi lakos vagyok, itt él a családom, itt élnek a barátaim, és itt tervezem a jövőmet is, hiszen Túrterebes számomra egyenlő az otthonnal. 5 éve dolgozom tanítóként, szakmai pályafutásomat Egriben kezdtem, majd Túrterebesen folytattam, jelenleg Tamásváralján tanítok. Mindezek mellett 3 évet dolgoztam a Szent Rita Egyesületnél mint nevelő. Túrterebesen jelenleg is helyi tanácsosként tevékenykedek az önkormányzatban, és a település RMDSZ-szervezetének alelnöki tisztségét is betöltöm már negyedik éve. Mindezek alapján elmondhatom: szakmailag felkészült vagyok.

Azért szeretnék polgármester lenni, mert mindenképp itt képzeltem el a jövőm szerető családom és barátaim körében, és ezért tenni szeretnék. Azt akarom, hogy egy fejlettebb, élhetőbb helyen váljon valóra ez az álom, ez az elképzelés nemcsak számomra, hanem a község lakosai számara is. Hiszem, hogy sokkal több mindent lehet kihozni egy fejlődni vágyó közösségből úgy, hogy az a helyiek igényeire legyen felépítve. Én alapvetően egy optimista, minden újra nyitott személyiség vagyok, ezért bízom abban, hogy a terebesiek is mellém állnak, és együtt nagy dolgokra lehetünk képesek.

Hogyan látod a település jelenlegi helyzetét? Mi az, amin változtatni szeretnél, és hogyan akarod elérni a változást?

Jelenleg a község egy helyben toporog, olyan, mintha megállt volna nálunk az idő. Semmiképp sem szeretnék belemenni abba, hogy mi nem történt, mit nem valósított meg az eddigi polgármester, mert a múlton változtatni nem lehet. Számomra sokkal fontosabb az, hogy a jövőbe nézzek, nézzünk, mert azt lehet alakítani. Én kampányom legelső pillanatában eldöntöttem, hogy egy tisztességes, egymás bemocskolását mellőző, gyűlöletmentes kampányt tervezek, éppen ezért nem szeretném felsorolni azokat a dolgokat, amelyek szerintem nem működnek jelenleg a településen. Én igyekszem a következő hetekben elbeszélgetni a helyi emberekkel, meghallgatni problémáikat, és a tőlük, a község lakosaitól kapott információkkal a zsebemben máris erős lendülettel kezdhetek neki a jövőnek.

Eddig is politizáltál, nem ismeretlen számodra ez a terület. Mit tekintesz ezen a téren eddigi legnagyobb sikerednek?

Politikai téren mindenképp azt, hogy én lehetek az RMDSZ polgármesterjelöltje Túrterebesen. Szakmai szinten pedig azt tudom mondani, hogy minden általam tanított gyerek mosolya egy szakmai siker.

Nem kerülhetjük el a kérdést: milyen terveid vannak a következő 4 évre?

Számos tervem van a jövőre nézve, ezek közül a legfontosabbak a folyamatos kapcsolattartás és az emberközpontú kommunikáció a lakosokkal. Szeretném, hogy Túrterebesen új munkalehetőségek létesüljenek, mert tudom, hogy van rá lehetőség és főleg van rá igény. A község közbiztonságára is ráfér egy alapos ráncfelvarrás, de az önkormányzat tulajdonában lévő épületek, területek is felújításra szorulnak. Az elmúlt években sajnos nem helyeztek megfelelő hangsúlyt a község egészségügyi fejlesztéseire, az orvosi rendelő épületének korszerűsítésére úgy Túrterebes, mint Drăguşeni területén. Ezen is változtatni akarok, hiszen egy település életében az egészségügyi rendszer elsődleges fontosságú.

Túrterebes turisztikai szempontból is kiaknázatlan terület: van egy kastélyunk, több évszázados templomaink, szőlőhegyünk van, a Túr menti természetvédelmi terület nagyszerű kirándulási lehetőséget nyújt, és még sorolhatnám. Sajnos ezeket a területeket mindeddig nem fejlesztették, nem foglalkoztak velük. Ezen is változtatni akarok.

A felsoroltak jelentős részét főleg pályázati úton szerzett alapokból szeretném fedezni, ahogyan a település számos fejlesztését is, hiszen ki kell használni az Európai Unió nyújtotta pénzügyi lehetőségeket.

Terveim sorát gyarapítja még az idősekről való gondoskodás, de a fiatalság felkarolása is, ifjúsági szervezetek megalapítása. Lévén, hogy vidéki település vagyunk, ezért a mezőgazdasággal foglalkozó emberek segítése, munkájuk megkönnyítése és a termények értékesítése is fontos. Ezt egy aprólékosan és jól kidolgozott terv segítségével képzelem el. Még számos elképzelésem van, a következő napokban ezeket eljuttatom minden, a községben élő emberhez, természetesen Túrterebeshegyre és Drăguşeni-be egyaránt. A lényeg, hogy az egész községre gondolok, és az emberek igényei alapján szeretném építeni, fejleszteni, modernizálni az emberekkel együtt az otthonunkat. Mindenkihez el szeretnék jutni, mindenkinek a véleménye érdekel.

Nem utolsósorban pedig azt szeretném, hogy Túrterebes hallassa a hangját nemcsak helyi, de megyei, országos, sőt, nemzetközi szinten is, hiszen gazdag kultúránk, értékes hagyományaink messze földön híresek.

A képviselőház elfogadott egy módosítást a garantált minimáljövedelmet szabályozó törvényhez
A képviselőház szerdán döntő házként elfogadott egy módosító jogszabályt a garantált minimáljövedelmet szabályozó törvényhez.
A fejlesztési minisztérium törvénytervezetet készít a kevésbé fejlett régiók felzárkóztatására
A fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztérium törvénytervezetet készít a kevésbé fejlett régiók felzárkóztatására - nyilatkozta az MTI-nek pénteken, a kolozsvári sajtótájékoztatója után Cseke Attila miniszter.
Kelemen Hunor: Sikerült konszenzusra jutnunk a kormányzás folytatásáról
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke úgy nyilatkozott a koalíciós pártok vezetőinek kedd esti megbeszélése után, hogy a koalícióban konszenzus született a kormányzás folytatásáról. Kelemen szerint a koalíción belüli harmónia megteremtése "türelmet, kiegyensúlyozottságot és empátiát igényel".
Cookie