×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
13 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Májusban indulhatna a megyei foci

2021.04.07 - 13:06
Megosztás:
Májusban indulhatna a megyei foci
Akár egy hónap múlva is elindulhatna a megyei labdarúgó-bajnokság, amennyiben hamarosan megszületik az új járványszakértői protokoll, illetve a FRF is közöl bizonyos határidőket.

Lesz megyei bajnokság még idén tavasszal, viszont a lehetséges forgatókönyv csak a hét végén, vagy a következő hét elején derülhet ki.
Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter, illetve Vlad Voiculesc egészségügyi miniszter az elmúlt napokba írta alá a határozatot, amelynek alapján újabb protokollt írhatnak alá többek között a Román Labdarúgó-szövetséggel (FRF), amiben leszögezik, hogy az antigén koronavírus-teszteket, vagyis az olcsóbb gyorsteszteket is elfogadják majd a hivatalos mérkőzések rendezésére. 
Jelenleg csak a költséges PCR-tesztek az elfogadottak, ezért a labdarúgásban csak a divíziós bajnokságokat, vagyis a Liga 1-et, a Liga 2-t és a Liga 3-at tudták indítani. Kéthetente kell újabb teszteket készíteni, ami nagyon megterheli a kisebb, főleg harmadosztályos klubok alacsony költségvetését. 
A tízszer olcsóbb gyorstesztek költségei viszont már az amatőr csapatok által is vállalható lesz, így a megyei egyesületek (AJF) gondolkodhatnak a megyei bajnokságok indításában is.

szilagyiIstvan-1
Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy a hét végéig szeretne egyeztetni a csapatokkal, de minden tagegyesületnek felkínálja a lehetőséget, hogy beiratkozzon a bajnokságban. Annak függvényében, hogy hány csapat tudja vállalni a szereplést a 2021-es bajnokságban, elkészülnek a csoportok is. „Az elitligához ragaszkodom, de azt nem tudom elmondani, hogy hány csapattal indulna a csoport. A többi csapatra is kellő figyelmet fordítunk, de csak azután tudom megmondani, hogy milyen rendszerbe soroljuk őket, miután egyeztetünk velük” – szögezte le Szilágyi.
Az AJF elnöke elmondta, a bajnokság kezdésének az időpontja függ attól, hogy a FRF mikorra írja ki a Liga 3-as osztályzót. „Szeretném, hogy minden megyei csapat megkapja az esélyt, hogy felkészüljön a bajnokságra. Ezért, miután tisztázza a FRF is a határidőket, illetve az új járványszakértői protokollba foglalt részleteket, még szeretnék néhány hét felkészülési időt adni a csapatoknak a kezdés előtt. Szerintem, ha május elején kezdünk, akkor még egy odavágó fordulót is megrendezhetünk” – tette hozzá Szilágyi, aki azt is hangsúlyozta, hogy az ifjúsági korosztályos bajnokságokat is indítani szeretné még tavasszal.

Pesek Attila

Vasárnaptól háromhetes bajnokság
Tizenkét csapat küzd majd a megyei bajnoki címért: az AJF két szériába osztotta őket, az első körben egymással játszanak öt fordulót, majd a csoportok legjobbjai elődöntőn és döntőn is mérkőznek.
Hétfőn sorsolás az elitligában?
Legalább 7 csapattal indulhatna jövő szombaton a megyei focibajnokság, de Szilágyi bízik abban, hogy nem kell május 8-ig bajnokot avatni.
Egy hónap múlva megyei bajnokot kell hirdetni
Alaposan felborította a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) terveit a Román Labdarúgó-szövetség (FRF),.
Cookie