×
2020. 05 28.
Csütörtök
Emil, Csanád
10 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Már jelentkezhetnek a Nyilas Misik

2019.05.28 - 10:51
Megosztás :
 • Már jelentkezhetnek a Nyilas Misik

  A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület idén is meghirdette ösztöndíjpályázatát a 2019/2020-as támogatási évre. Jelentkezhetnek a jól tanuló, de szerény anyagiakkal rendelkező diákok.

  Nagyon sok olyan tehetséges magyar gyermek él Erdélyben, ezen belül Szatmár megyében is, aki továbbtanulna, ám körülményei akadályozzák abban, hogy anyanyelven tanulva bejuthasson középiskolába, majd felsőfokú oktatásba. Őket segíti a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület, amely idén is meghirdette a 2003 óta évente rendszeresen megjelent pályázati felhívását.

  Olyan szülők/gyámok jelentkezhetnek, akiknek igazolhatóan kiváló képességű gyermeke a 2018/2019-es iskolai évben magyar nyelven tanult VI., VII., VIII., IX. vagy X. osztályban, és akik teljesítik a következő feltételeket: a család anyagi helyzete nem teszi lehetővé a gyermek továbbtanulását; az egy főre eső reális jövedelem nem haladja meg a havi nettó 650 lejt; a szülő vállalja, hogy támogatás esetén legalább érettségiig tőle telhetően biztosítja gyermeke továbbtanulását magyar nyelven. Csak olyan szülők pályázhatnak, akiknek a gyermeke legalább 8,50-es tanulmányi átlagot ért el az előző tanévben. A pályázatok leadási határideje: július 31.

  Amennyiben a támogatók részéről a program számára felajánlott adomány folyamatossága lehetővé teszi, egy tanuló ösztöndíja havonta maximum 13 500 forintnak megfelelő támogatást jelent. Az ösztöndíjat magánszemélyek biztosítják, akik személyesen is figyelemmel követhetik a támogatott tanulók tanulmányi előmenetelét, illetve a családok szociális helyzetét. A cél az, hogy a legtehetségesebbek hátrányos helyzetük ellenére is eljuthassanak középiskolába, majd egyetemre.

  Az egyesület kéri, hogy ne pályázzanak olyanok, akik rendezett, jó körülmények között élnek, mert ezzel visszaélnek a támogatók szándékával, és az igazán rászorulókat foszthatják meg a lehetőségtől. Ne pályázzanak vállalkozók, sem olyanok, akik iparosként vagy mezőgazdasági jövedelemből biztosítani tudják családjuk megélhetését.

  A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület munkájáról a www.nyilasmisi.ro oldalon olvashatók további információk, a pályázattal kapcsolatban pedig naponta 10 és 16 óra között a 0264.531.153-as, a 0787.671.137-es telefonszámokon vagy a nyilas_misi@yahoo.com e-mail-címen lehet érdeklődni.

  Bumbuluţ Krisztina

   

  Cookie