×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
21 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Olvasó hangja

Már megint magyarázom a (más) bizonyítvány(á)t

2020.04.21 - 14:12
Megosztás:
Már megint magyarázom a (más) bizonyítvány(á)t
Múltkorában írtam az új, 5G-nek nevezett adatátviteli rendszerről, és úgy látszik, egyesek olvasták is azt, mert kaptam több utalást újabb, a témába vágó YouTube-videóra.

Persze ezek már sorban álltak a könyvtáramban, tudniillik a gugli (Google) számontartja, hogy miket keresek, olvasok, nézek meg a neten, és felajánlja a többi erről szóló anyagot. Ugyanez vonatkozik a reklámokra, hirdetésekre is, mert ha egyszer lecsúszott az ujjam egy gatyagumireklámra, azonnal elárasztott a csipkés, csillámos táncoslánytangák tömkelege. Ugyanígy egyszer megnéztem egy akkumulátor árát, mire villanyautót és házi atomreaktort is akartak nekem eladni.

Mondjuk, hogy nem nehéz ezeknek ellenállni, vannak jelek-nyilacskák-gombok a bezárásukhoz, de mindig megkérdik: miért törlöm ki, nem érdekel, zavar a téma stb., de egy nap múlva ugyanott folytatják. Ez mind a hirdetési pénzről szól, oly módon, hogy minél többen nézik-olvassák a reklámot, annál jobban jövedelmez a megosztónak.

Ugyanez érvényes az interneten saját lapot nyitó „influenszerekre” is. Minél többen nézik meg őket, annál inkább kapnak reklámozni való terméket, szolgáltatást és persze ezért pénzt, nem keveset. Így egy csinos 17 éves csajnak lehetnek tíz- és százezrével követői, habár a bugyikában való önmutogatásban, kencefincézésben és bizonyos termékek (például üdítők) fogyasztásában merül ki a tudománya.

Ebben a kellemetlen időszakban, amikor a társadalmi érdeklődést nagyrészt a vírus foglalja el, többen is — kihasználva az akár filozófiai doktori címüket (esetleg a nálunk szokásos vásárolt diplomájukat) — sűrűn osztják a véleményt a különböző, 100%-os védekezésekről.

Hetek óta okosnak látszó, nagy szakállú „doktorok” tagadják a vírus világjelenlétét, összeesküvésről és amerikai/kínai/orosz/ördögi eredetű, lakosságot megritkító titkos laboratóriumi eredményekről beszélnek. Keleti „tudósok” akár tehénvizeletet itatnának a félelemben fetrengő hívekkel, más jóakarók pedig bizonygatják, hogy bizonyos szent helyeken nem érvényes a pandémia, lehet csókolgatni a festett képét annak, aki megvédi őket és minden rokonságukat a bajtól. Ezért vegyünk gyertyát, szentképet, és kövessük a körmenetben azt, amit kis üvegszekrénykében elénk mutatnak az aranyruhás-mercédeses „szolgálók”. Mindeközben egy déli ország pátriárkája felajánlotta az ottani egyház vagyonát a járvány elleni munkához.

Magyarországon egy kisváros vezetője interneten biztatta a lakosságot, hogy használják a fertőzés ellen az úgynevezett Grabovszki-számokat, egy régi orosz szemfényvesztő által használt számmisztikát, ami bizonyos számoknak az ismétlése, azoknak a felírása zsebben tartandó papírokra, és minden, de minden bajt megold. Kevésbé matematikusok esküsznek a fokhagymára, C-vitaminra, útilapúfőzetre vagy a víznek egész nap szájban tartására. Figyelem, víz, nem pálinka, bor vagy whisky! Ha jól emlékszem, Rimaszombatban betiltották a fagylaltot is, Iránban pedig feltalálták az Ultimate Koronavirus Elleni Masinát.

És ha már az 5G-vel kezdtem, most meglátszik egy népesség általános műveltsége, hiszékenysége és/vagy a média hatása: Angliában nekifogtak felgyújtani, lerombolni az adótornyokat, megverni a szegény szerelőket, mert elhíresztelték egyesek, hogy az 5G terjeszti, sőt, termeli a vírust. De ha mondjuk nem is termeli, de lerontja az emberek védekezőképességét, és így terjed az a rohadt kínai betegség.

Szatmári viszonylatban csak annyira jutottunk, hogy egyesek keresni kezdték a fészbukon, hogy kinek van rokona, közeli ismerőse kórházban, fertőződve vagy akármi, mert hogy… nincsenek is.

Én magam nem szeretnék véleményt mondani, így is van elég gondom, de azért érdekes, hogy minden, de minden halott az országban Covid-19-ben halt meg, se vonat, se cserép, se szomszéd villája (igen, a négyfogú), se influenza nem vitt el senkit idén. Ja hogy tavaly volt vagy ezer influenzás halottunk, hááát… az tavaly volt. Betojt az influenza a Covid-tól, majd jön, ha lesz helye…

Utóirat: visszahallottam a saját találmányomat: sorban állva egy nénike siránkozott, hogy ki kell töltenie a „cseléd-szabadnapi” papírját! Ugye, hogy olvassák a Frisst!

Szerémy Péter

Elfogadta a szenátus az 5G hálózatok kiépítését szabályozó tervezetet
Döntő házként elfogadta hétfőn a szenátus az 5G hálózatok kiépítéséről szóló tervezetet.
Jóváhagyták a szenátus illetékes bizottságai az 5G hálózatok kiépítésére vonatkozó tervezetet
A szenátus jogi, gazdasági, védelmi és kommunikációs bizottsága pénteken együttes ülésen, módosítások hozzáadásával, kedvezően véleményezte a nemzeti érdekű információs és kommunikációs infrastruktúrákkal kapcsolatos intézkedésekről és az 5G hálózatok megvalósításának feltételeiről szóló törvénytervezetet.
Elfogadta a képviselőház az 5G hálózatok kiépítéséről szóló tervezetet
Elfogadta szerdán a képviselőház az 5G hálózatok kiépítéséről szóló tervezetet.
Cookie