×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Március végére készül el Nagykároly költségvetése

2021.03.03 - 17:14
Megosztás:
Március végére készül el Nagykároly költségvetése
Fotó: SZFÚ
A tavalyi évet minden nehézség ellenére jól zárta Nagykároly, hangzott el a pénteken délben lezajlott nagykárolyi tanácsülésen.

Bekő Tamás városmenedzser több, a tavalyi évben végrehajtott költségvetést érintő határozattervezet kapcsán is felszólalt. Mint mondta, ahhoz képest, hogy a koronavírus-járvány okán az élet több területén is komoly nehézségek adódtak, Nagykárolyban többé-kevésbé sikerült jól venni az akadályokat.
„Várakozáson felül, igen jól teljesített a nagykárolyi önkormányzat, jól gazdálkodtunk a ránk bízott pénzzel, még akkor is, ha egy nagyon furcsa, remélhetőleg meg nem ismétlődő év volt a tavalyi. Míg a 2019-es évet 2,3 millió lejes elmaradással kezdtük el, addig a 2020-as évben mindössze 36 000 lej értékben volt a városnak kifizetetlen számlája.
Európai uniós, valamint kormánytámogatás révén megvalósuló projektjeink kivitelezése révén Nagykárolyban 6,4 millió euró került elköltésre tavaly. Ha még jobban le szeretném képezni ezt az összeget, akkor úgy is mondhatnám, hogy minden 100 lejből, amit tavaly elköltöttünk, 46 lej befektetésekre ment el” — mondta a városmenedzser.
„Nagykárolyban jelenleg 17 uniós és kormánypénzből kivitelezésre kerülő projekt megvalósítása zajlik. Vannak projektjeink, melyek a kivitelezési fázisban tartanak, míg olyanok is, melyek egyelőre a tervezési szakasz engedélyeztetésénél. Nagyon bízunk benne, hogy idén is sikerül ezt az anyagi szempontból felfelé ívelő tendenciát tartanunk, s idén is hasonlóan sikeres pályázatokról és elnyert összegekről számolhatunk be, mint 2020-ban. Amennyiben ez így lesz, akkor elégedettek lehetünk” — mondta Bekő Tamás.
Nagykároly városmenedzsere felszólalása végén elmondta, hogy dolgoznak az idei költségvetésen is, azonban amíg az országos költségvetés nem lesz végleges, várniuk kell. Március végére lesz Nagykárolynak is költségvetése, s remélhetőleg a helyi tanács tagjai jóvá is hagyják majd azt, fejtette ki Bekő Tamás.

Trichinellózisvizsgálat
Hétvégén is elvégeztethető a trichinellózisvizsgálat, az ellenőrzésre szánt húsmintákat ma Szatmárnémetiben a Szamos-piacon, Nagykárolyban pedig az élelmiszerpiacon található ellenőrzőponton lehet bevizsgáltatni 8 és 13 óra között, a vizsgálatra emellett állategészségügyi magánkabinetekben is van lehetőség.
Díjmentesen segíti a lakóegyesületek  megalakulását az önkormányzat
A nagykárolyi önkormányzat ingyenesen segítené azokat a tömbházlakás-tulajdonosokat, akik felvállalják a lakóegyesületek létrehozásával kapcsolatos teendők elvégzését.
Korszerű kezelés Nagykárolyban
Az országban szinte egyedülálló kezelést alkalmazhatnak a Nagykárolyi Városi Kórházban a koronavírusos betegek gyógyítására egy magánadományból érkező felszerelés révén.
Cookie