×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Marian Cucşa képviselő a helyhatósági választások elhalasztását javasolja

2020.07.21 - 08:57
Megosztás:
Marian Cucşa képviselő a helyhatósági választások elhalasztását javasolja
Marian Cucşa képviselő, a Republikánus Párt főtitkára törvénytervezetet nyújtott be hétfőn a parlamentbe, amelyben a szeptember 27-ei helyhatósági választások elhalasztását javasolja.

Az kezdeményezést a koronavírus-járvány terjedésével indokolja, szerinte jelenleg nem lehet 'biztonságos körülmények között' választásokat szervezni, és előfordulhat, hogy azzal szembesülünk, hogy a választások 'egyik fertőzésgócot a másik után hozzák létre".

A tervezet nem állapít meg új dátumot a választások időpontjára, úgy fogalmaz, hogy azt 'utólag tűzi ki a parlament' úgy, hogy az 'ne tegye kockára a románok egészségét'.

Cucşa arra számít, hogy a tervezetet, sürgősségi eljárással, még a parlament most zajló, rendkívüli ülésszakának napirendjére tűzik.

F. Cîţu: A részletfizetési halasztások második szakaszában kevesebb engedmény lesz
Folyamatosan tárgyalásokat folytatnak a bankszektorral a részletfizetések újbóli halasztásáról, de ebben a második szakaszban kevesebb engedményre kell számítani - közölte kedd este Florin Cîţu pénzügyminiszter.
Szatmár megyei RMDSZ: Ne dőljenek be az uszító üzeneteknek!
Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete felhívja minden Szatmár megyei lakos figyelmét arra, hogy ne dőljenek be a nacionalista választási uszításnak. Az utóbbi órákban több szatmári, román anyanyelvű lakos is magyar nyelvű szöveges üzenetet kapott a 0741741170-es telefonszámról, amely által egyesek etnikai konfliktusokat akarnak gerjeszteni.
HelyhatóságiVálasztások2020/Véget ért a választási kampány
Szombat reggel 7 órakor véget ért a helyhatósági választásokat megelőző választási kampány. Vasárnap az urnákhoz várják az állampolgárokat, hogy válasszák meg polgármesterüket, megyei tanácselnöküket, valamint helyi és megyei tanácsosaikat.
Cookie