×
2020. 07 11.
Szombat
Nóra, Lili
31 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Máris törölnék az előkészítőt?

2012.05.18 - 20:32
Megosztas :
 • Máris törölnék az előkészítőt?

  Victor Ponta fontolóra vette, hogy a 2013/14-es tanévtől eltörölje az iskolai előkészítő osztályokat. Elmondta, ők már idén sem indították volna ezt az oktatási formát, de sokba került volna.

   

  Úgy tűnik, rövid életű lesz az iskolai előkészítő osztályok létesítésére vonatkozó tanügyi törvény, ugyanis Victor Ponta kormányfő máris megreformálná a reformot. A Mediafax hírügynökségnek azt nyilatkozta a miniszterelnök, hogy ők már idén sem indítanák az előkészítő osztályokat, viszont a beiratkozások megtörténtek, az eszközbeszerzés is megkezdődött, így költségesebb lenne ennek a folyamatnak a leállítása, szerinte olcsóbb az osztályok egy éves működtetése. „A szülők már beíratták a gyerekeiket az előkészítő osztályokba, többségük már megvette a szükséges eszközöket is. Ezért úgy gondoltuk, hogy gyakorlatiasabb, ha nem lépünk most vissza. Ellenőrizni fogjuk, hogy érdemes-e folytatni az azt követő tanévben is ezt a programot” – mondta Ponta.

  Mint ismeretes, tavaly nagy vitákat váltott ki az előkészítő osztályok bevezetésére vonatkozó jogszabály elfogadása. Pedagógusok, szülők és a sajtó is próbálta megfejteni, miért szükséges az óvodás korú gyerekeket idő előtt iskolába íratni. A szülők mellett az iskoláknak is költekezni kellett, hogy megvásárolják az osztályok felszereléséhez szükséges speciális eszközöket. A tanintézményeknek komoly kiadást jelentett ezek megvásárlása, de úgy tűnik az eszközöket „porfogóknak” használják majd az iskolák, és ablakon kidobott pénz lesz, ha az új kormány egy tollvonással a saját reformjait ülteti életbe.

  Cookie