×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
10 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Másfél hónapon belül kezdődhet a kivitelezés

2019.06.04 - 13:52
Megosztas :
 • Másfél hónapon belül kezdődhet a kivitelezés

  Két héten belül meghirdetik a Nagykároly és Kaplony közötti két vasúti átjáróról szóló projektet. A tervezést és a kivitelezést együttesen hirdeti meg a romániai vasúttársaság — tudtuk meg Kovács Jenő nagykárolyi polgármestertől, akit tegnap tájékoztatott a vállalat regionális vezetője.

  Mint ismeretes, a nagykárolyi elöljáróság nemrégiben, a szállításügyi tárca vezetőjének itteni látogatásakor kérte, hogy végre oldódjon meg a lehetetlen és veszélyes állapot. A két település között ugyanis két vasútvonal is húzódik, és egyiknél sem túlságosan optimálisak a látási viszonyok — s ennek megfelelően számos baleset is történt ott. A szaktárcavezető a helyszíni szemle alkalmával meg is ígérte, hogy még idén megvalósítják az átjárók fénysorompóval való ellátását. Azóta kiderült, hogy nem afféle kampányígéret hangzott el, hiszen — mint beszámoltunk róla — a vasúti társaság területi részlege meg is kapta a szállításügyi tárcától a modernizálásra szánt mintegy 3 millió lejnyi összeget. Ennek megfelelően még idén fény- és hangjelző berendezéseket helyezhetnek el, de lesz egy félsorompó is, illetőleg 20–20 métert felújítanak a megyei utakból is, továbbá a sínpárok közötti részt gumírozott felülettel látják el. Utóbbi munkálatokat természetesen összehangoltan végzik el a nagykárolyi Károlyi-kastély és a kaplonyi Szent Antal római katolikus monostortemplom közötti megyei út szintén erre a nyárra tervezett felújítási munkálataival.

  Kovács Jenő nagykárolyi polgármester elmondta, hogy úgy tájékoztatták, a vasúti társaság együtt hirdeti meg a tervezés és a kivitelezés munkálatait. Elméletileg a június 15-ei határidő után 30 nappal nyertest lehet hirdetni (amennyiben lesz érvényes ajánlat, illetőleg nem lesz óvás), és utána kezdődhet a kivitelezés. Jó esélyt lát arra, hogy még ebben az évben megoldódjon ez az ügy — tudatta.

   

  Cookie