×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Másfél lábbal a 3. Ligában a VSK Olimpia

2019.06.18 - 10:20
Megosztás :
 • Másfél lábbal a 3. Ligában a VSK Olimpia

  Meggyőző 5–0-ás győzelmet aratott szombaton a VSK Olimpia labdarúgó csapata, hazai pályán az Óradnai Minerul ellen, a Liga 3-ba való feljutás osztályozójának első mérkőzésén.

  Túl nagy volt a különbség a Szatmár megyei és a Besztrce-Naszód megyei bajnokok között, az VSK Olimpia valósággal átgázolt a vendég óradnai csapaton szombat délután. Ritli Zoltán legénysége úgy tűnt, nem bízza a véletlenre a továbbjutás kérdését, a hazai pálya előnyét kihasználva, már a Liga 3-ba való feljutásért játszott osztályozó első mérkőzésén fölényes előnyre tettek szert.

  A szombat délutáni hőség úgy a közönség, mint a pályán futballozó csapatok hangulatára rányomta bélyegét, úgy szurkolni, mint futballozni is megerőltető volt a 30 Celsius fok fölötti kánikulában. Talán az első találat is ennek volt köszönhető, mindössze fél perc telt el a találkozóból, amikor B. Nyilván ügyesen használta ki a vendégek védelmi hibáját, majd a labdát gyakorlatilag üres kapura tudta rárúgni, amiből azonnal meg is született a hazai vezető gól.

  A korai találat után továbbra is az Olimpia játékosai dominálták a játékot, viszont újabb gólt csak a 30. percben sikerült szerezni, annak ellenére, hogy már korábban Cădar, Faur, és R. Nyilván is élhetett volna egy-egy helyzettel. A mérkőzés 30. percében Cădar buktatása révén büntetőhöz jutott a VSK, amit Faur értékesíteni is tudott. A korábban elkaszált Cădar a 36. percben ismét helyzetbe került, Ionescu beadását probléma nélkül a hálóba juttatta, minek köszönhetően 3–0-s hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

  A térfélcserét követően a vendégek játéka volt az élénkebb, olyannyira, hogy három óriási ziccert is sikerült kialakítaniuk, viszont pechükre, egyiket sem tudták gólra váltani. A vendégek nagy lendülete mintegy 15 percig tartott, a 60. percben ismét betalálta az Olimpia, ezúttal Chitaş volt a gólszerző, ami egészen letörte a vendégek játékkedvét. A végeredményt pedig a 75. percben frissen beálló Luca Tincău állította be, egy beadást követően első labdaérintésével 6 méterről a léc alá fejelt, beállítva a hazai csapat 5–0-s győzelmét.

  A mérkőzés eredménye: VSK Olimpia – Óradnai Minerul 5–0.

  A VSK Olimpia csapata: Curileac – Ţoca, Doroş, R. Ritli, Ionescu – Şimon (84 Jakab), Schwarckopf. B. Nyilván (74 Tincău), R. Nyilván (46 Chitaş) Faur, Cădar.

  Az osztályozó visszavágóját június 22-én 17.30 órától Óradnán játsszák, és bár szokták mondani a labda kerek, még bármi megtörténhet, nehezen elképzelhető, hogy a szombaton mutatott játékot figyelembe véve, és a nagyarányú különbség után lenne miért izgulni a szatmári legények feljutását illetően.

   

  Cookie