×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Másképp szólt a csengő

2019.06.08 - 10:13
Megosztas :
 • Másképp szólt a csengő

  Szemerkélő esőben, az iskola udvarán ballagtak a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum nyolcadikosai péntek reggel.

  Színes lufikkal, ünneplőbe öltözve vonult ki a tanintézmény udvarára a líceum 48 végzős általános iskolása, a ballagó nyolcadikos tanulók. Ezen a napon kicsit másképp szólt a csengő, mint az eddigi évzárókon, a ballagás hangján muzsikált — szólt az ünneplőkhöz Nichita-Sulyok Júlia, az intézmény aligazgatója. Kihangsúlyozta: legyenek büszkék arra, hogy egy olyan tanintézmény végzős általános iskolásaiként ballagnak, amelyik az elmúlt években a művészet színes világán keresztül tárta eléjük a felfedezésre, megismerésre váró világot. Arra intette a diákokat, hogy ne feledjék el megköszönni szüleiknek a mindennapi törődést, gondoskodást, féltő nevelést, és legyenek hálásak tanáraiknak, akik áldozatos munkájukkal nevelték őket, és átadták nekik tudásuk legjavát.

  A ballagási ünnepség keretében a nyolcadikosok képviselője is rövid beszéddel búcsúzott a tanároktól és diáktársaktól, a hetedikesek pedig szintén bátorító szavakat helyeztek a végzősök tarisznyájába, de nem maradt el az iskola kulcsának ünnepélyes átadása sem.

  A 2018/2019-es tanévben két nyolcadik osztály ballagott az Aurel Popp Művészeti Líceumban: Costea Bianca VIII. A osztálya és Bokor Erika VIII. B osztálya.

   

  Cookie