×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Maskulik: nem lesznek útjavítások

2021.04.01 - 18:00
Megosztás:
Maskulik: nem lesznek útjavítások
A városmenedzser a papírmunkát nagyon nem szereti / Fotó: SZFÚ archív
Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser április elsejére szánt sajtótájékoztatóján bejelentette: ebben az évben egyetlen gödröt sem fognak betömni a városban, egyetlen méter járda és egyetlen méter úttest sem lesz leaszfaltozva.

A mérnökember indoklása szerint azért nem, mert úgy néz ki, hogy ebben az évben is hosszasan el fog nyúlni a koronavírus-járvány, nem fognak csökkenni az esetszámok, ami miatt fent lesznek tartva, rossz esetben súlyosbítva lesznek a kijárási korlátozások, úgyhogy minek és kinek kellenének utak és járdák, ha úgysem járhat kint senki? Rengeteget fejlődött a tömegközlekedés, sok az új busz a városban, szóval akinek mehetnékje van, üljön buszra ahelyett, hogy autót vezet vagy gyalogol, és akkor nem fogják zavarni a gödrök vagy a göröngyös, hepehupás járdák.

Több mint húszmillió lejt spórol ezzel 2021-ben a város, mondta el a városmenedzser, amit jövőre fontosabb dolgokra is el fognak tudni költeni, például a Kopasz parttól a Sárga hídig leaszfaltoznák a Szamos medrét. Ha bicikliút lesz is a Szamos-töltésen végig pár év múlva, ez nem fogja kiadni az éves aszfaltozási átlagot, úgyhogy fog kelleni a mederaszfaltozás, hogy ne romoljon a város belterületén lévő aszfaltozott felületek növekedésének éves átlaga. Ugyanakkor a sokévi, úgynevezett „szilárd burkolati állandó” akkor is meglesz ebben az évben is, ha a folyómedren kívül egyetlen négyzetmétert sem aszfaltoznak, hiszen bőven kiadja a széle a hosszát azzal, hogy már korábban újraburkolták a Kossuth-kert sétányait, a sugárutat, az új központ széli térrészeket, és év végére készen lesz a teljes új központi burkolás is — tette hozzá.

Hogy a 2022. április elsejei starttal bejelentett folyómeder-aszfaltozás operatívan menjen, búváraszfaltos-képzést indítottak a szatmárnémeti városházán, miután közbeszerzési versenyen ilyen szakembert nem találtak.

Az Áprilisi álhír rovatunk vezetője Princz Csaba 

Vidám, nevetéssel teli április elsejét kíván a Szatmári Friss Újság közössége!

Útjavítás és -építés viszi a prímet
Szatmár megye majd' minden községe készített pályázatot a Saligny-programra: a legtöbben az útjavításokat fedeznék ebből a programból, de van olyan önkormányzat is, amelyik nem rúghat labdába.
Meghirdetésre kész a szemétpályázat
Tovább srófolta a köztisztaság minőségcsavarját a szatmárnémeti városvezetés. Még jó az Euro 5-ös kukáskocsi, de pontot már nem ér, előnyt jelent viszont, ha elektromos meghajtású a hulladékhordó. Van, amiből kötelező lesz tisztán elektromosat használni.
Szintbe hozzák a csatornafedeleket
Örökös probléma látszik felütni a fejét az egyik legforgalmasabb szatmárnémeti utcában: nincsenek az aszfalttal egy szintben a csatornafedelek, egyik feljebb, másik lejjebb van, mint kéne.
Cookie