×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
8 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Második fordulós lehet az Olimpia

2019.08.01 - 02:38
Megosztás :
 • Második fordulós lehet az Olimpia

  A pályán hosszabbításban alulmaradt a Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI labdarúgócsapata a Zilahi SCM elleni Román Kupa-selejtezőn, de zöldasztalnál a szatmáriaké lehet a továbbjutás.

  Egy éves fennállása első tétmérkőzését vesztette el a pályán a Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI labdarúgócsapata, viszont nem kizárt, hogy a román szövetség fegyelmi bizottsága mégis a sárga-kékeknek ítéli a győzelmet és a a továbbjutást a Román Kupa-selejtező második fordulójába, ugyanis a Zilahi SCM egy játékost jogosulatlanul küldött a pályára.

  A szatmári és szilágysági megyei kupagyőztes szerda késő délután mérkőzött meg a Someșul-pályán a sorozat országos selejtezőjének első mérkőzésén. A Liga 3-ba is frissen feljutott zilahiak viszont meglepően kevesen, 14-en jöttek el. A szilágysági kezdő 11-be ráadásul az egykori másodosztályos Olimpia FC, és a korábbi harmadosztályos Tasnádi Unirea kapusa, Claudiu Băican csatár szerepet vállalt. A kispadon a 45 éves Vasile Jula, egy cserekapus, Alexandru Turcu, illetve Raul Șarosi foglalt helyet. A hálóőr nem, de a másik kettő felállt, és ebből lett bajuk a zilahiaknak – de erre még visszatérünk.

  A közel 500 néző előtt rendezett találkozón a negyedosztályos újonc szatmári alakulat nagy lendülettel kezdett, a 8. percben pedig meg is lett a vezető találat: Kennedy Codeiro Resende harcolt a labdáért a középpályán, majd remekül indította bal oldalon Sorin Grigorașt, aki ajtó-ablak helyzetből nem hibázott (1–0).

  Feléledtek a zilahiak is, Băican emelése pedig előbb a felső lécen pattant, a 15. percben pedig betalált (1–1). Két perccel később már a vezetést is megszerezte az ellenfél: egy bal oldali keresztlabda a csatárrá avanzsált Băicanhoz került, aki védője, és a helyéről rosszul kimozduló Adrian Crișan mellett a kapuba küldte a lasztit (1–2).

  A folytatásban mindkét oldalon jegyezhettünk még egy-két nagyobb helyzetet, viszont az eredmény nem változott. A szünet után pedig az Olimpia legényei „átköltöztek” a zilahi térfélre, de csak az egyenlítés jött össze: a csereként beállt Ciprian Lauruk 20 méterről védhetetlenül végzett egy szabadrúgást (2–2). A folytatásban is mezőnyfölényben játszott az Olimpia, újabb találat viszont nem született, így következhetett a fél órás ráadás. A 96. percben ismét Băican volt eredményes: egy középre ívelt labdára emelkedett a közel 2 méteres legény, és védhetetlenül fejelt a kapuba (2–3). A szatmáriak George Lăpușan révén egy kapufáig jutottak, az egyenlítés viszont már nem jött össze, így Székely Zoltán nagybányai sípmester ennél az állásnál fújta le a mérkőzést. Viszont nem biztos, hogy ez lesz a végeredmény. Az Olimpia ugyanis megóvta a mérkőzést, mivel szerintük Șarosinak nem volt játékjoga, mégis felállt a találkozó 57. percében. Ha bebizonyosodik, hogy hamis azonossággal szerepeltették a zilahiak ezt a játékost, akkor a FRF törölni fogja a pályán jegyzett eredményt, és az Olimpia javára fogja írni a meccset 3–0-s győzelemmel, és ezzel a szurkolók csapata továbbjut a kupasorozat második fordulójába.

  Román Kupa-selejtező, 1. forduló

  Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI – Zilahi SCM 2–3 (1–2, 2–2, 2–3) – hosszabbítás után

  Gólszerzők: Grigoraș (8. perc), Lauruk (61.), illetve Băican (15., 17., 96.).

  Olimpia: Crișan – Vonet, Nagy (Lauruk, 46. perc), Turșuc, Filimon, Lăpușan, Codeiro (Lung, 72.), Chivari, Puți (Pál, 66.), Grigoraș, Srepler (Pop-Silaghi, 98.). Vezetőedző: Ioan Donca.

  Zilah: Andrei Pop – Ardelean, Bene, Petruț, Varga, Dulap, Duma, Băican, Marin, Supuran (Șaroși, 57.), Sârbu (Jula, 76.). Vezetőedző: Alexandru Pop.

  Pesek Attila

  Cookie