×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Még közelebb az M49-es és az M3-as

2021.01.13 - 08:15
Megosztás:
Még közelebb az M49-es és az M3-as
Körvonalazódni látszik a szatmárnémeti körgyűrű és az óvári határátkelő közötti négysávos, 11 km hosszú gyorsforgalmi út nyomvonala. Az első széles körű, valamennyi érintett részvételével megtartott megbeszélésen az óvári gazdák érdekének megvédése volt az egyik kulcspont.

Széles körű videómegbeszélésre ültek össze tegnap a majdani szatmárnémeti körgyűrű és az óvári határátkelő közötti gyorsforgalmi út kapcsán érintettek, intézmény- és önkormányzati vezetők, a közlekedési infrastruktúrát kezelő állami vállalat (CNAIR), valamint az előtanulmányokat és a majdani terveket készítő Search Corporation konzorcium képviselői. A közúti infrastruktúrát kezelő társaság tavaly július elején írta alá a Search Corporationnel a gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányának és műszaki tervének elkészítéséről szóló szerződést — a konzorcium pedig nem is nagyon késlekedett, ugyanis előtanulmányokat és több útvonal-elképzelést is papírra vetett, amelyeket aztán tegnap „veséztek ki”.

„Körvonalazódni látszik a szatmárnémeti körgyűrű-országhatár (Óvári és Csengerbagos között) gyorsforgalmi útszakasz nyomvonala, s egy nagyon fontos találkozón, megbeszélésen vagyunk túl. A közel 11 kilométeres, 2-szer kétsávos gyorsforgalmi a Károlyi út és a töltés között megy majd Óváriig, több becsatolási ponttal: a 19-es országúton Nagykároly irányából érkezők valamivel Decebal falu előtt tudnak majd ráhajtani; lesz egy közlekedési csomópont a vetési letérőnél, hogy ott tudjon majd becsatlakozni a napi több száz áruszállító kamion, és lesz két, mondjam úgy, mezőgazdasági átjárhatósága Óvári településnek is” — magyarázta a megbeszélést követően Pataki Csaba megyei tanácselnök, hangsúlyozva azt is: mivel a gyorsforgalmi út két közigazgatási-területi egység (Szatmárnémeti és Vetés) területén halad át, az eljárás egyszerűsítése érdekében minden szakengedélyt a megyei tanács fog kibocsátani. „A megye, de az egész régió egyik nagyon fontos beruházása, és nagyon örvendek, hogy elindult az 'úton', haladunk vele, és egyre inkább közelebb kerülünk a magyarországi M49-es gyorsforgalmi úthoz, valamint az M3-as autópályához.”

Az óváriak érdekét Ilyés Gyula védte

„Előtanulmányokat készítettek, hiszen a határátkelő pontos helye ki van már jelölve Óvári és Csengerbagos között (és Magyarországon már valamivel előrehaladottabb a helyzet, ott már a tervezési fázisban van az út), s azt kell összekötni a szatmárnémeti körgyűrűvel. Öt variáns készült öt különböző útvonallal, ezek mindegyikének előnyeit és hátrányait vitattuk meg — a végső változatot a CNAIR hagyja jóvá, a mai megbeszélésen elhangzottak figyelembevételével. Sietnek is vele, mert mindenképp európai uniós forrásokból akarják megvalósítani, és szeretnék betenni a gazdasági fellendítést célzó EU-s finanszírozási csomagba, s ha ez sikerül, akkor jelentősen rövidebb idő alatt, már három-négy év múlva meg is lesz. Az óváriakat pedig igencsak érinti, mivel kettévágja a mezőgazdasági területeiket, pontosabban elvágja a falut azoktól. Tény és való, hogy sok helyen halad át a mezőgazdasági területeken, de minden más érintett településen van valamilyen másfajta megközelítési lehetőség — itt viszont nincs: Óvári az út egyik oldalán van, és az összes mezőgazdasági terület, legelő a másikon, megközelíthetetlenné válva, lehetetlenné téve az állatok áthajtását, a földek megművelését. Riadalmat is okozott ez az óváriak körében, hétfőn megbeszélést tartottunk a gazdákkal, a mai tárgyaláson pedig átjárókat kértünk, nem csak azt az egyet, ami eredetileg fel volt tüntetve a bagosi úton, s amely 3–4 kilométeres kerülőt jelentene (az út egyik oldalán le kell menni az átkelőig, majd a másikon feljönni). Hasznos megbeszélés volt, érveltünk, vitáztunk is egy kicsit, de úgy látom, elfogadták, hogy még egy átjáró, pontosabban felüljáró legyen, és így Óvári mindkét végén legyen átjárhatóság a főúton. Persze ez is kicsit kényelmetlen lesz, de még mindig elfogadható távolságokon belül fogunk mozogni. Kiharcoltuk azt is, hogy Vetés kijáratánál is legyen összeköttetés, és felhajtó sáv a Károlyi úton a gyorsforgalmira — mi már régóta terveztük, hogy egy régi mezőgazdasági út nyomvonalán kijárást teszünk lehetővé a Károlyi útra, de ezt sikerült most így megoldani a gyorsforgalmira való felhajtó sávval. Az is igaz, hogy az út át fog ívelni a vetési főutca fölött, de azzal nincs már mit csinálni, el kell fogadni. Igen konstruktív megbeszélés volt, az első ilyen széles körű ebben a témában, és észrevételeinket, javaslatainkat, kéréseinket a tervezők mind belefoglalják abba a csomagba, amit előterjesztenek jóváhagyásra — és amikor jóváhagyják, elkezdik magát a tervezést, rengeteg minden figyelembevételével (például itt vannak azok a kutak, amelyek Nagykárolyt látják el ivóvízzel, magasfeszültségű villamos vezetékek stb.). Nem először és nem is utoljára mondom: ennek a lassan két évtizedes — vagy lehet, hogy több is — elképzelésnek a valóra válásával Szatmárnémeti és az egész régió félórányi távolságra lesz az autópályától, ami gazdasági szempontból hatalmas előny” — magyarázta Ilyés Gyula, Vetés község polgármestere.

Szabó Kinga Mária

Fotó: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal

Tervezik a gyorsforgalmi utat
Úgy tűnik, a kormány valóban gyorsan meg szeretné építeni a szatmárnémeti körgyűrű és az óvári határátkelő (M49-es) közötti, 11 kilométernyi gyorsforgalmi utat — már a tervezést is kiszerződték.
Elfogadták a vetési, óvári kéréseket
Felpörögtek az események: év végére elkészül a szatmárnémeti körgyűrű és az országhatár (M49-es) közötti gyorsforgalmi út műszaki terve a vetési önkormányzat kikötéseivel, javaslataival együtt.
Autópályát nem lehet törvénnyel építeni
Kihirdették az Északi Autópálya megépítésére vonatkozó törvényt, miközben a megvalósíthatósági tanulmányok közbeszerzési eljárása már tavaly elkezdődött, s a szatmárnémeti körgyűrű és az országhatár közti szakaszra szerződést is kötöttek a nyertes céggel.
Cookie