×
2020. 09 30.
Szerda
Jeromos
11 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.17 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Még mindig kedvelt Törökország

2019.06.27 - 13:20
Megosztás:
Még mindig kedvelt Törökország

Megkétszereződött azoknak a városoknak a száma, ahonnan kényelmesen, repülővel juthatunk el a sokak által kedvelt törökországi üdülőkbe. Szatmárnémetiből egy ideje nem indulnak járatok.

Bár Szatmárnémetiből már egy ideje nem lehet Törökországba repülni a nyári szezonban, országszerte kétszer több olyan repülőtér van, ahonnan indulnak szezonális járatok a kedvelt úti cél felé. Ezen a nyáron például Nagybányáról, Nagyváradról, Aradról, Suceaváról és Bákóból indulnak charterjáratok a már hagyományosnak számító fővárosi, kolozsvári, temesvári, jászvásári és marosvásárhelyi mellett. Az egyik országszerte jelen lévő turisztikai iroda ügyvezető igazgatója szerint évente közel 25 ezer romániai turista üdül a török tengerparton, a fő úti cél pedig Antalya és Side.

A turisztikai irodalánc vezetője szerint ezen a nyáron főleg az all inclusive és az ultra all inclusive törökországi ajánlatokból választottak a hazai turisták: a négy- vagy ötcsillagos szállodákban átlagosan 1161 euróért nyaralhat egy négyfős, két felnőttből és két gyerekből álló család.

A családosok által azok a legkeresettebb hotelek, amelyek játszótérrel, medencékkel, vízicsúszdákkal rendelkeznek, de egyre inkább szempont az is, hogy a szálloda kreatív műhelyeket és speciális menüt biztosítson a gyerekek számára. Ha csak felnőttek készülnek nyaralni Törökországban, akkor számít a spa- és wellnessközpont megléte, a szauna és a törökfürdő, valamint az, hogy igénybe lehessen venni különböző test- és arckezelési lehetőségeket, ugyanakkor jó, ha szórakozóhelyek és üzletek is akadnak a környéken.

Sok járaton kisgyermekek ingyen repülhetnek, de a hotelek is ingyenesek a legapróbbak számára, a nagyobbacskák számára pedig kedvezményesen foglalhatnak a szülők.

Bumbuluţ Krisztina

Cookie