×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Meghosszabbították a Románia és tíz európai ország közötti repülőjáratok felfüggesztését

2020.04.16 - 19:52
Megosztás:
Meghosszabbították a Románia és tíz európai ország közötti repülőjáratok felfüggesztését
Meghosszabbították a Románia és tíz európai ország közötti repülőjáratok felfüggesztésére vonatkozó intézkedést - közölte Marcel Vela belügyminiszter.

A tárcavezető a 9-es számú katonai rendelet előírásait ismertette csütörtök esti nyilatkozatában.

A rendelet többek között kimondja, hogy meghosszabbítják a Románia, valamint Nagy-Britannia, Észak-Írország, az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Hollandia, Törökország, Irán, Olaszország, Franciaország és Németország közötti repülőjáratok felfüggesztésére vonatkozó intézkedést.

GCS: 1490 új fertőzést igazoltak, 131 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1490 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
A háziorvosok is végezhetnek majd koronavírusteszteket
Az egészségügyi minisztérium lehetőséget fog biztosítani a háziorvosoknak koronavírustesztek elvégzésére és a fertőzött betegeik kezelésére. Erről pénteken egyeztetett a Háziorvosok Országos Társaságának képviselőivel Alexandru Rafila tárcavezető.
Cookie