×
2020. 08 13.
Csütörtök
Ipoly
29 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Megint kisiklott a kisnyomtávú szerelvény egyik kocsija

2019.08.16 - 15:29
Megosztás:
 • Megint kisiklott a kisnyomtávú szerelvény egyik kocsija

  Kisiklott pénteken a máramarosi Vasér-völgyében közlekedő kisnyomtávú vasúti szerelvény (mokanyica) egyik kocsija, egy utas sem sérült meg, jelentette ki Dan Benga, a Máramaros Megyei Hegyimentőszolgálat igazgatója.

  Benga elmondása szerint a vasúti kocsi a sétaút 8. kilométerénél siklott ki, a balesetet a 112-es segélyhívószámon jelentették.

  A hegyimentők vezetője az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a helyszínre kiérkező kollégái megállapították, hogy nincsenek sérült személyek.

  'A kollégák által elküldött helyszíni fotókon nagyszámú turista álldogál a vonat mellett. (...) Úgy tűnik, hogy a kisiklott vagonnak komoly műszaki problémái vannak' - mondta Dan Benga.

  A helyszínre a visói tűzoltóalakulat egy csapata és a mentősök is kiszálltak.

  Dan Bucă, a Máramaros megyei prefektusi hivatal szóvivője elmondta, a kisiklott vasúti kocsit áthúzták egy mellékvágányra.

  'Kivizsgálás indul annak megállapítására, hogy mi történt. (...) A jelenlegi sétaútra 280 jegyet adtak el, a kisiklott vagonban 46 személy ült. Senki nem sérült meg' - hangsúlyozta Dan Bucă.

  Ez rövid időn belül immár a második incidens: szombaton a mokanyica mozdonya siklott ki, magával rántva az első kocsit is. Akkor 12 turista enyhébb sérüléseket szenvedett. Az akkori sétaúton 340 utas ült a 11 vagonban.

  A mokanyica több mint 20 kilométert tesz meg a sétautak során a Vasér völgyében, Máramararos megyében az egyik legfontosabb turisztikai attrakciónak számít.

  AGERPRES

  Cookie