×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
12 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Mégis távozik Maikel Lopez?

2019.06.11 - 17:42
Megosztás :
 • Mégis távozik Maikel Lopez?

  A spanyol nem csak két hónapra utazott Kínába, a szakvezető ugyanis új szerződést írt alá.

  Brittany Denson után Oláh Andrea és Andreea Huțanu is hosszabbította a szerződését a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatánál, így várhatóan a 2019–2020-as idényben is bajnoki esélyes gárda kerete körvonalazódik. Mint ismeretes, egy újonc nevét is nyilvánosságra hozta a klub vezetősége: az U21-es korosztály lefedésére Alina Podar érkezik a Brassói CSTBv Olimpia együttestől.

  Azonban nem biztos, hogy Maikel Lopezzel folytatja a csapat. A szakvezető szerződéseit igazgató ügynökség ugyanis Instagram-oldalán jelentette be, hogy a spanyol edző aláírt a kínai Shanxi Riu Flame együtteshez, ahol César Rupérez segítője lesz. Mint ismeretes, Lopezzel a kispadon a VSK teljesítménye jelentősen feljavult, és csak perceken múlt a csapat bajnoki címe. A bajnoki idény végén a VSK vezetősége felajánlotta neki a szerződése hosszabbítását, és szóban meg is egyeztek a felek. Lopez közölte a szatmáriakkal, hogy két hónapra Kínába utazik, és ott fog dolgozni egy csapatnál, viszont arról nem volt szó, hogy hosszabb időt tölt majd a távol-keleti országban. Hivatalos értesítés még nem érkezett a VSK-hoz arról, hogy Lopez Kínába marad, de tudomásunk szerint az itteni fizetés négyszeresét keresi meg az új csapatnál. Ezért a szatmáriak új edző után nézhetnek.

  A háromszoros kínai bajnok csapat egyébként jelenleg a 8. helyen áll az élvonalbeli bajnokságban.

  Két év után elhagyja a csapatot Andra Mandache is. A totalbaschet.ro szerint az elmúlt idény csapatkapitánya a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-hez szegődik. A háromszéki együttest fogja erősíteni Chrissy Givens is, aki korábban a CSM Târgoviște csapatával nyert bajnoki címet. A 34 éves amerikai lány a legutóbbi három évet a Perfumerias Avenida csapatában játszotta, ahol két spanyol bajnoki címet szerzett, és az Euroligában is szerepelt.

  Pesek Attila

  Cookie