×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
19 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.36 RON
Szamos

Megjelent a Szamos augusztusi száma

2021.08.06 - 08:30
Megosztás:
Megjelent a Szamos  augusztusi száma
Varga-Telegdy Evelyn grafikája
Havonta megjelenő kulturális, társadalmi és közéleti folyóirat, amely elsősorban szatmáriaknak szól szatmáriakról. Lehetőséget ad szatmári szerzők bemutatkozására, valamint kulturális, helytörténeti, oktatás-nevelési és identitás építő írások közlésére.

A tartalomból — Elek György: Bulikból fesztiválokra; Húsz éve a szatmári magyarságért. Összeállítás a Partiumi Magyar Napok alkalmából; 30 éves a Szent István Kör. A nemzeti történelem népszerűsítésének legfőbb eseményei, valamint Póti Eduárd, a kör alelnökének értékelője; Szexuális nevelés pszichológus szemmel. Fleisz Kinga pszichológus tanulmánya; A lényegre törtem, de nem rugaszkodtam el a valóságtól. Interjú Révész Csaba festő- és szobrászművésszel; Szatmári arcképek — Muhi Sándor grafikái ismert személyiségekről; A Szatmár megyei Dobra kulturális öröksége. Kallós Mónika monográfiasorozata; KultúrSokk avagy művészvilág pandémia előtt, alatt és után. Matusinka Beáta beszámolója; A Szamos Diákirodalmi Kör tagjainak (Ács Evelin, Báthori Boglárka, Borneas Cristian és Szigeti Alex) írásai; Pándi Beáta, a Szatmárnémeti Református Gimnázium tanítványának próbálkozásai.

A címlapon Varga-Telegdy Evelyn grafikája található. Észrevételeket és közlésre szánt írásokat a következő e-mail-címre várunk: elekgyorgy2019@gmail.com. A lap megtalálható a Szatmári Friss Újság szerkesztőségében (Corneliu Coposu sétány 2. szám, 2. emelet, 37-es iroda) vagy a Mihai Viteazul utca 32. szám alatti apróhirdetési irodában, valamint a Smile with books könyvüzletben (Szatmárnémeti, Petőfi Sándor utca 14. szám), továbbá Nagykárolyban, a Szatmári Friss Újság szerkesztőségében.

SZFÚ
 

Papírfecnik az ágy alatt — bemutatták a diákirodalmi antológiát
Szombaton a Partiumi Magyar Napok keretében zajlott az első Szamos Diákirodalmi Nap. Ez alkalommal mutatták be a „papírfecnik az ágy alatt” című diákantológiát. A kötetben megjelent grafikákat Király Gabriella tanárnő művészetis diákjai készítették.
A Szamos Diákirodalmi Kör rendezvénye a PMN-en
A Szamos folyóirat égisze alatt működő Szamos Diákirodalmi Kör azzal a céllal alakult meg, hogy általános és középiskolás diákokat szólítson meg, késztessen írásra, a sikeresebb írások megjelenhessenek a Szamos folyóiratban, valamint a kör műkedvelő csoportja előadásokkal vegyen részt kulturális rendezvényeken.
Ismeretlen holttestet találtak a Szamosban
Ismeretlen holttestet találtak kedden reggel a Szamosban. A rendőrséget és a tűzoltóságot kora reggel, fél hétkor a 112-es segélyhívó számon riasztotta egy szemtanú, aki közölte, hogy Szatmárnémeti területén, a vashídhoz közel egy ismeretlen személy holtteste lebeg a folyó vizén.
Cookie