×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
30 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Meglehet a tizenkettő

2016.12.02 - 16:29
Megosztás:
 • Meglehet a tizenkettő

  Játékában javuló csapattal áll szombaton szemben a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata, amely 11 órától Snagovban játszik a Resicabányai Metalul együttessel. Az odavágón 5–0-ra nyert az Oli.

  Tizenhat éves ifi, Angelo Ciocan is Szatmárnémeti FC Olimpia felnőtt utazókeretével tartott az Ilfov megyei Snagovban, ahol szombaton 11 órától a másodosztály sereghajtójával, a Resicabányai Metalul ellen játszanak bajnoki mérkőzést. Ez lesz az idény visszavágójának első fordulója, a papírforma pedig sima szatmári győzelmet jósol. Mint ismeretes, az Olimpia tizenegy mérkőzés óta, pontosabban szeptember 20-tól veretlen a bajnokságban. Ez idő alatt három meccset nyert és kettő ért véget döntetlennel idegenben, a legutóbbi két Ilfov megyei játékán pedig összesen kilenc gólt rúgott és csak egyet kapott Bogdan Andone edző legénysége: a Tatrangi Unireát Ștefănesti-en 2–0-ra, az ACS Berceni-t pedig Bufteán 7–1-re győzte le.

  Szombaton a snagovi Voinţa-pályán mérkőzik meg az Olimpia a Metalul együttessel, amely ebben az idényben összesen két meccset nyert meg. Viszont a CS Mioveni gólnélküli döntetlen játszott itt, azelőtt pedig az Academica Clinceni otthonában nyert a snagovi székhelyű alakulat. Ugyanakkor az utóbbi két találkozóján szoros mérkőzésen vesztett éllovas csapatokkal szemben: 1–2 odahaza a Bukaresti Juventusszal és 2–3 a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK otthonában. De a CS Afumați is csak 2–1-re nyert a Metalul otthonában. A Clinceni elleni győzelme volt az utolsó ebben az idényben a Metalulnak (12. forduló), az ezt követő héten pedig a Mioveni elleni döntetlen volt az utolsó találkozó, amelyen pontot szerzett a „vándorcsapat”. Emellett a 6. fordulóban a CS Balotești alakulatot győzte le Mihai Stoica edző csapata.

  Mint ismeretes, a Metalul a nyáron költözött el Resicabányáról, miután a helyi tanács már nem volt hajlandó támogatni a csapatot. Az önkormányzat döntése érthető volt, ugyanis a helyiek nem érezték maguknak az alakulatot, amely 2014-ben Râmnicu Vâlceáról költöztette át székhelyét a Krassó–Szörény megyei településre. A Metalul a 2015–2016-os szezon végén kiesett a másodosztályból, de visszakérezkedett a Liga 2-be azután, hogy a székhelyt Snagovba költöztették. A klub nevének újabb változtatására viszont már nem volt lehetőség. A játékoskeret az utolsó pillanatban állt össze, így az eredmények sem jöttek. Az első meccsen az Olimpia Szatmárnémetiben simán verte 5–0-ra a Metalult, majd odahaza a Dunărea Călărași is néggyel pakolta meg a csapatot. Lassan megért az Ilfov megyei csapat, hiszen a 4. fordulóban az aradiak csak 1–0-t izzadtak ki Snagovban.

  Vélhetően szombaton nem lesz olyan egyszerű dolga az Olimpiának, ráadásul Pană, Faur és Duruș sárga lapos felfüggesztés miatt el sem utazott a csapattal, míg Villand sérülés miatt maradt itthon.

  A szombati Metalul – FC Olimpia találkozó előtt a hazai csapat 7 ponttal az utolsó, 18. helyen áll, míg a szatmári alakulat 34 egységgel a dobogó harmadik fokáról várja a 11 órakor kezdődő meccset.

  Liga 2, 20. forduló

  Péntek

  CS Mioveni – Bukaresti Juventus (18 óra, Digi Sport, Dolce Sport)

  Szombat

  Resicabányai Metalul – Szatmárnémeti FC Olimpia

  Dacia Unirea Brăila – Dunărea Călăraşi

  Foresta Suceava – Tatrangi Unirea

  CSM Râmnicu Vâlcea – Aradi UTA Bătrâna Doamnă (12 óra, Digi Sport, Dolce Sport)

  Academica Clinceni – Nagyváradi Luceafărul

  Brassói FC – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (14.30 óra, Digi Sport, Dolce Sport).

  Vasárnap

  Chindia Târgovişte – Temesvári ASU Poli (11.30 óra, Digi Sport, Dolce Sport).

  A CS Baloteşti és a CS Afumaţi szabadnaposak.

  Cookie