×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
-1 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Meglepték a szépkorúakat

2021.06.04 - 15:46
Megosztás:
Meglepték a szépkorúakat
Ismét egy interaktív programban vehettek részt a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság idősotthonának szépkorú lakói.

Ezúttal a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum egyik önkéntes csapata látogatott el az otthonba osztályfőnöke, Mares Georgeta kíséretében, és csalt mosolyt az idősek arcára. A fiatal csapat az iskolai tevékenységeiről és azokról a művészeti ágakról készített beszámolót, amelyekről nap mint nap tanulhat az iskolában. Emellett a csapat minden egyes tagja beszámolt arról, hogy számára miért fontos az önkéntesség, illetve arról, hogy miért fontos, hogy az emberek önkéntes munkát vállaljanak az életük során. A bemutatókat követően az idősotthon lakói és az önkéntesek csapatokat alkotva vettek részt különböző interaktív játékokban, amelyek által jobban megismerhették egymást és önmagukat is. Az ilyen jellegű tevékenységek mind az előadóknak, mind a résztvevőknek számos pozitívummal járnak. A fiatalok egy új, modernebb szemszögből mutathatják be a világot az idősebbeknek, míg ők egy teljes és eredményes élet tapasztalatait oszthatják meg velük számos jó tanács és intelem formájában.

Idősek ajándéka — gyerekek öröme
A Caritas Don Bosco Nappali Központjába járó ovisoknak készítettek cipősdoboz-ajándékokat a szatmárnémeti idősklub tagjai. A gondosan összeállított csomagokat december 6-án adják majd át.
Adományokat oszt a DAS
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság egy olyan családtól kapott adományt, hogy a rászorulók között kiossza azt, amely maga is kapta.
Szent Erzsébet rózsáit ételre váltani
Szent Erzsébet napja alkalmából november 18-án a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Szociális Igazgatóságának (DAS) csapata összefogott a Hans Lindner Alapítvány csapatával, különleges, ünnepi menüt főzött és juttatott el elhanyagolt, idős személyekhez.
Cookie