×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
23 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Megnőttek a nagykárolyi díszfák

2019.07.25 - 09:17
Megosztas :
 • Megnőttek a nagykárolyi díszfák

  A városi kertészet munkatársai szerdán lebontották és elszállították a fákat csemete korukban óvó kerítéseket.

  Az előző városfejlesztési projektek során díszfákkal is szépítették a nagykárolyi lakónegyedeket. A facsemeték köré óvó kerítést emeltek, és a talajt befedték, hogy a nedvesség minél tovább a gyökerek közelében maradhasson. A városi kertészet munkatársai szerdán a Mihai Viteazul II. lakónegyedben hozzákezdtek az óvókerítések leszedéséhez, hiszen a fák már megerősödtek, nincs már szükségük ilyen jellegű gondoskodásra.

  Mint a munkásoktól megtudtuk, többen is megállították őket a lakosok közül, és számon kérték rajtuk, miért rongálják a fákat. Alig tudták őket meggyőzni arról, hogy például a fóliafedő immár nem hogy segítene a fáknak, hanem egyenesen gátolja a növekedésüket.

  Egyébként a héten megtartott tanácsülésen is felmerült az önkéntes, ám többnyire reális tudás nélküli környezetóvás témája. Az egyik tanácstag kérte a városvezetőséget, hogy a közigazgatásilag a városhoz tartozó Ianculeşti falu előtti fákat vágassák ki. Mint mondta, a legutóbbi viharok alkalmával is bebizonyosodott, hogy balesetveszélyesek azok a fák. A polgármester elmondása szerint azonban vélhetően nem lesz olyan vállalkozás, amely el merné vállalni a fakivágást. Mint mondta, többen egyszerűen sportot űznek abból, hogy minden egyes illetékes és kevésbé illetékes testületnél feljelentik a kivitelezőket— valószínűsíthetően politikai célból.

   

   

  Cookie