×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Megnyílt a Cinema One mozi

2019.12.06 - 16:05
Megosztás:
Megnyílt a Cinema One mozi

Pénteken a 13 órai első vetítéssel kezdte meg az üzemet a Cinema One mozi a szatmárnémeti Aushoppingban. A filmszínház öt teremmel és összesen több mint ezer székkel várja a mozgóképkedvelőket.

A szatmárnémeti Cinema One legkisebb termében is tíz méter széles a vászon, a hangzás minden teremben 7.1-es felszereltségű, és 4D-s élményt ígér, ami azt jelenti, hogy a szemüveggel szerzett háromdimenziós élményhez egy újabb dimenziót ad hozzá, hogy rezegnek a székek, amikor ezt a vásznon zajló események úgy kívánják. Képminőségben is többet ígér a Cinema One technológiája, a lézeres projektálásról Francesco D’Ambrozia regionális igazgató beszélt a mozi pénteki megnyitóján: valósághűbb, élesebb és kontrasztosabb képet kapnak a nézők a lézerrel megvilágított vászonról, ez a fajta vetítési megoldás a mozi minden termében jelen van.

Adina Farcaş marketingmenedzser elmondta, hogy Brassóban, ahol 2015 óta megy az ottani Cinema One mozi, az öt legkedveltebb márka közé sorolták a brassóiak a filmszínházat, és hasonló babérokra törnek Szatmárnémetiben is.

Kereskényi Gábor polgármester is szót kapott: ő elsősorban azt tudja értékelni, hogy az Aushopping bővítésével a közösségi terek kialakításával is foglalkozott a beruházó. Az elöljáró szerint szükség van szolgáltató célú magánberuházásokra is, mert az ilyenek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a szatmárnémetiek jól érezzék magukat a városban. Várja, hogy a beruházás a harmadik fázisához érkezzen, tette hozzá Kereskényi, ami alatt az épület mögött lévő telekre tervezett lakóházak megépítését értette.

A mozival egy időben a Spartan nevet viselő, görög jellegű étterem is megnyitott az Aushopping új traktusában; ennél csirke-, disznó-, marha- és birkahúsból készült ételeket és salátákat lehet fogyasztani. A tél ellenére a bejárat előtt utánfutós tésztaétkezde is nyílt, ebben például paprikás csirke is kapható makarónival. A mozi mindennap tíztől éjfélig tart nyitva, a boltok pedig kilenctől kilencig látogathatók.

Princz Csaba

 

Cookie