×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Megnyílt az Expo Industry

2021.08.06 - 08:06
Megosztás:
Megnyílt az Expo Industry
Csepergő esőben, csütörtök délután elkezdődött a vasárnap estig tartó Expo Industry a szatmárnémeti Kossuth-kertben. A kiállítók bemutatkozása előtt politikusoké és szakembereké volt a szó.

Huszonkét kiállító részvételével elkezdődött tegnap a szatmárnémeti Kossuth-kertben a hét kiadást megért „Szatmáron gyártott” expó kvázi jogutódja, az Expo Industry szatmári kiállítás és vásár. Cégeknek ismerkedési és kapcsolatfelvételi lehetőséget kínálnak jelenlétükkel a kiállítók, munkát keresőknek, váltani akaróknak álláslehetőséget, illetve az összes érintett fél számára szórakozási lehetőséget már mától kezdődően is.

Legyen brand a névből!

Bura-Maksay István, az esemény főszervezője a főleg beszédekből álló megnyitón elmondta, hogy nem titkolt céljuk márkanévvé változtatni az expót, amelyik egyet jelent majd az összes, Szatmár megyében gyártott termékkel és itt nyújtott szolgáltatással. Idén közel kéttucatnyi kiállítója van az expónak, de Bura-Maksay bizakodó, reményei szerint jövőre már kicsi lesz a park a sok kiállító számára, és nem huszonkettő, hanem kétszázhuszonkettő lesz az aktív cégek száma.
Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester szerint egy-egy ilyen seregszemle arra is megfelelő, hogy elemezve legyen a szatmári cégek potenciálja és ezeknek a szükségletei; természetes erőforrások vannak, mutatott rá, veleszületett tudásnak, intelligenciának sincs híján a menedzsment, úgyhogy a felmerülő lehetőségeket meg kell ragadni, és nagy hozzáadott értékkel bíró termékeket, keresett és sikeres szolgáltatásokat kell előállítani, nyújtani.

Van utánpótlás

Lucian Ioan a Munkáltatók Országos Egyesülete (UNPR) képviseletében azt mondta, 22 megyébe látogatott el a közelmúltban, s ez alapján állíthatja: Szatmár megyében kellemes a vállalkozói környezet, ami az iparűzés klasszikus alapjaira támaszkodik, illetve van együttműködés az állami hatóságok, a helyi hatóságok és a cégvezetők között.
Daniel Moga egyetemi tanár, a Kolozsvári Műszaki Egyetem szatmárnémeti fiókintézményének igazgatója elmondta, hogy részükről is megvan a szatmári ipar támogatására való hajlam, hiszen több mérnökképzés is zajlik az egyetem falai között, ők gondoskodnak az utánpótlásról. És nem csak a mával foglalkoznak, mutatott rá Moga, azt is szeretnék, hogy Szatmárnémeti tényező legyen a technikai felsőoktatásban.
Magyar Lóránd parlamenti képviselő (RMDSZ) a hétvégén szintén a Kossuth-kertben sorra kerülő Szatmári Termékek Vásárát megemlítve hozta fel, hogy ki kellene terjeszteni az állami és EU-s támogatások palettáját minden iparágra, mert eddig főleg az agrár- és élelmiszer-ágazat volt a kegyeltje az ilyenfajta támogatási formáknak.

Princz Csaba

 

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Alakul a város legnagyobb parkja
Technikai okok miatt és a minőség érdekében határidő-hosszabbítást kért a kivitelező, hiszen füvesíteni, játszóteret gumírozott védőburkolattal ellátni csak adott időjárási viszonyok között lehet.
Különleges, egyedülálló múzeum
Távolról sem megszokott, közösségi térként is működő múzeum készül, amelynek keretében 6000 négyzetméteres, központi ingatlant és területet kapnak vissza rendbe téve a szatmáriak.
Cookie