×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
3 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Megnyílt az Őszi szalon!

2021.10.16 - 16:14
Megosztás:
Megnyílt az Őszi szalon!
Fotó: illusztráció / megaport.hu
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Helyi Tanács, valamint a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében nyílt meg csütörtökön az Őszi szalon képzőművészeti kiállítás a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képzőművészeti galériájában.
Ezúttal az egyesület 27 tagjának összesen 91 alkotása tekinthető meg.

A kiállítók: Ardelean Anton, Belánszky Demkó Beáta, Cherecheş Alexandra, Estan Ecaterina, Farkas Lajos, Ferenczi Imola, Ferenczi Stefan, Foris Ecaterina, Gergely Csaba, Gyene Arnold, Ilea Tiberiu, Keresztesi Monica, Kin Ladislaus, Kiszner Enikő, Kiszner Johanna, Matécsa István, Mitroi Ovidiu, Moldovan Brînduşa, Moldovan Cristina, Neamtu Katalin, Neamtu Ofelia, Nyárádi Enikő, Soler Rodica, Tillinger Stefan, Torja Cristian, Veress Eliabeta és Vidami Klára.

A tárlat december 15-ig tekinthető meg a járványügyi előírások betartása mellett, azaz csakis zöldigazolvánnyal rendelkező személyek juthatnak be a galériába orvosi maszkkal. A kiállított alkotások megtekinthetők az interneten is. SZFÚ

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Kortárs képzőművészeti biennálé
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén és az Iparosotthonban berendezett Fehér/Fekete című kortárs képzőművészeti biennálé pénteken nyílt meg, a tárlat január 3-ig látogatható.
Cookie