×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Megnyitott az adóhivatal Szatmárnémetiben is

2021.01.14 - 10:32
Megosztás:
Megnyitott az adóhivatal Szatmárnémetiben is
Január 11-től kezdődően lehetséges a 2021-re érvényes adók kifizetése a szatmárnémeti adóügyi igazgatóság pénztárainál vagy az online platformok igénybevételével.

 Március 31-ig ezúttal is 10 százalékos adójóváírás jár magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt, ha eddig a dátumig minden adókötelezettségüket kiegyenlítik.
A hétfői első teljes körű adóhivatali munkanap során 602 ingatlan-, 544 terület- és 390 gépjárműadót fizettek a szatmárnémetiek; 265 729 lej értékben magán-, 33 121 lejt pedig jogi személyek adóztak. A tömeg kialakulásának megelőzése érdekében az adószedők kérnek mindenkit, tartsák be az egészségvédelmi biztonsági előírásokat, amennyiben pedig lehetőségük van rá, használják az online platformokat az adófizetésre. Az adóhivatal elérhető a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal honlapján (satu-mare.ro/ancora/plata-online), a ghiseul.ro portálon, befizethető az adókivetésen található QR-kód használatával vagy banki átutalással, mert a városkassza számlaszáma is megtalálható a satu-mare.ro/ancora/plata-online linken. Aki személyesen fizetne adót Szatmárnémetiben, megteheti azt készpénzzel vagy bankkártyával az igazgatóság Romană téri pénztáránál vagy az Egységes Ügyintéző Irodában, az új központi Someşul üzletház negyedik emeletén. Mindkét irodában kötelező a maszkhasználat, a belépés előtti kézfertőtlenítés és testhőmérés.

Ökumenikus ima Szatmárnémetiért
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa szervezésében szerdán első alkalommal tartották meg az Ökumenikus ima Szatmárnémetiért rendezvényt, amelyen a város vallási felekezeteinek a képviselői vettek részt nemzetiségtől függetlenül.
Adókönnyítések bárkinek
A cégmentő támogatások mellett az adó- és illetékfizetés halasztásának lehetőségét is fenntartja cégeknek és magánszemélyeknek az ANAF.
Tízezer új útlevél
Szatmáron 10 540 úti okmányt állítottak ki tavaly, ezek közül 8680 elektronikus, 1860 pedig ideiglenes útlevél volt, derül ki a Szatmár Megyei Útlevélosztály vezetőjének, Simona Babici-nak a tájékoztatásából.
Cookie