×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
14 °C
Eső
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Megnyitották a kormány idei gyakornoki programját

2019.07.17 - 13:07
Megosztas :
 • Megnyitották a kormány idei gyakornoki programját

  Hivatalosan is megnyitották szerdán a kormány 2019-es gyakornoki programját. A Victoria-palotában tartott eseményen Vorica Dăncilă miniszterelnök, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, Constantin Bogdan Matei ifjúsági és sportminiszter, valamint Natalia Intotero külhoni románokért felelős miniszter is részt vett.

   

  A kormányfő beszédében rámutatott, a gyakornoki programba felvételt nyert fiatalok Románia és a Moldovai Köztársaság nagy egyetemi központjaiból érkeztek, ugyanakkor nagy-britanniai, spanyolországi, hollandiai, franciaországi, olaszországi és dániai egyetemisták vagy friss diplomások is vannak köztük. "Ez is megerősíti azt a tényt, hogy a kormány gyakornoki programja beérett, a diákok és a frissen végzettek méltányolják az előző évi programok sikerét" - fogalmazott a miniszterelnök.

   

  Dăncilă kiemelte, idéntől egy törvénymódosításnak köszönhetően 2080 lejes bruttó ösztöndíjban részesülnek a programban részt vevők, ugyanakkor az internship két hónapja be fog számítani a szolgálati időbe.

   

  A miniszterelnök arra buzdította a fiatalokat, hogy őrizzék meg lelkesedésüket és kíváncsiságukat. "Meggyőződésem, hogy a közigazgatásban dolgozó szakemberek örömmel fogják fogadni és útba igazítani önöket" - mondta még, sok sikert kívánva a résztvevőknek.

   

  Eugen Teodorovici pénzügyminiszter beszédében kiemelte, bár a központi közigazgatásban tevékenykedőket "nap mint nap csak szidalmak érik", "a minőségi emberek nagyszerű dolgokat vihetnek véghez itt" az ország érdekében. A tárcavezető ugyanakkor arra kérte a fiatalokat, hogy akár csatlakoznak az ott dolgozó csapathoz a program lejárta után, akár nem, adják tovább az üzenetet, miszerint olyan emberek is vannak a központi közigazgatásban, "akik erőfeszítéseket tesznek a dolgok jó irányba való megváltoztatása érdekében".

  Cookie