×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
13 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Megújult a szamoskóródi református templom

2021.03.03 - 16:08
Megosztás:
Megújult a szamoskóródi református templom
Végükhez értek Szamoskóródon a református templom tavaly ősszel elkezdett salétromtalanítási és felújítási munkálatai.

„Dicsérjétek az Urat, mert jó az Úr.” (Zsoltárok 135, 3) Istent dicséri a szamoskóródi református templom megújulása, mert ebből is láthatjuk az Ő kegyelmét az életünkben. Mi is valójában a templom? Erre a kérdésre sokféle válasz létezik. A templom Isten háza, helyszíne az istentiszteletnek, a lelki épülésnek, a bűnbocsánatban nyert békességnek, a Krisztusban kapott új erőnek, az Úr akaratába való belenyugvásnak stb. Azt hiszem, hogy mindenkinek megvan a személyes válasza a kérdésre, és jól van ez így. A lényeg, hogy a templom hálára indít, és emlékeztet a mi Atyánk irántunk való jóindulatára” — osztotta meg hálatelt gondolatait lapunkkal Erdei Árva István szamoskóródi lelkipásztor, majd ezt folytatva elmondta: „Hálával szemléljük a szamoskóródi templomot, amelynek felújítási munkálatai a végükhez értek. A renoválás még ősszel kezdődött el, amikor a templom külső falán, közel kétméteres magasságig eltávolították a salétromtól átitatódott vakolatot, majd egy speciális anyag injektálásával elzárták a felfelé szivárgó víz útját a falban. Ezt követően a szakemberek négy réteg speciális vakolóanyagot vittek fel a megtisztított falra, amely segíti a téglákban lévő víz elpárolgását, és megkötik az ásványi anyagokat. A különleges munkálatok után elkezdődött a tatarozás látványosabb része: a toronytető átfestése; a toronytető négy sarkán lévő csillag cseréje; az ereszdeszka javítása és újrafestése; a torony ablakainak újrafestése; a falak javítása; a templom teljes átfestése egy kivételes légáteresztő festékkel; a párkányok lemezzel való borítása; a kerítés javítása és újrafestése. Látva az elvégzett munka eredményét és a felújítási munkálatokat végzők szakértelmét bízunk benne, hogy templomunk ékessége sokáig hirdeti Isten dicsőségét. Köszönjük a mi megtartó Urunknak, hogy megadta nekünk ezt az örömöt. Istené a dicsőség” — fogalmazott a lelkipásztor.

Nyílászárót cseréltek
A kaplonyi református templomban az átlagosnál jóval nagyobb felületet borítanak nyílászárók, amelyeket az időjárás viszontagságai az elmúlt évek során megrongáltak.
Kiskolcson új templomtető a karácsonyi ajándék
„Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői.” (Zsoltárok 127,1)
Új tető fedi a halmi templomot
„Isten háza újra szép, méltó, és hirdeti Istent, az Ő nagyságos dolgait, hiszem még sok-sok évig itt, Ugocsában.” Az őszi vihar pusztítása után új tető fedi a halmi református műemléktemplomot.
Cookie