×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Megvan a huszonnégyek mezőnye

2015.11.18 - 14:55
Megosztás :
 • Megvan a huszonnégyek mezőnye

  Magyarország 44 év után, Románia 8 év után szerepel ismét labdarúgó Európa-bajnokságon. Kedden lejátszották az utolsó pótselejtezőket is, így ismert minden résztvevő nemzeti együttes neve.

  Biztos nem kerül egy csoportba a román és magyar labdarúgó-válogatott a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon, a kontinentális szövetség (UEFA) által közölt kalapbeosztás szerint ugyanis a két nemzeti együttes ugyanabból a kalapból lesz kisorsolva.

  Kedden egyébként megrendezték az utolsó pótselejtezőket is. Hétfőn Írország harcolta ki a továbbjutást, mivel hazai pályán 2–0-ra győztek Bosznia-Hercegovina ellen, így 3–1-es összesítéssel kvalifikálták magukat. Kedden Ukrajna és Svédország is csatlakozott a 24 csapatos Eb-mezőnyhöz. Az északi szomszédjaink a hazai 2–0 után 1–1-et játszottak Szlovákiában, míg a skandinávok a solnai 2–1 után Dániában 2–2-es döntetlent értek el, és sorozatban az ötödik Eb-jükre készülhetnek.

  Az december 12-i, párizsi Eb-sorsoláson hat négycsapatos csoportot alakítanak ki. A kvartettekből az első két helyezett mellett a négy legjobb csoportharmadik jut tovább a nyolcaddöntőbe, s onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a kontinensviadal.

  Ugyanakkor az UEFA összeállította az Eb pótselejtezőinek álomcsapatát, amelynek kapujába a magyar együttes „mackó-nadrágos” veteránját, Király Gábort állították be. Az UEFA azzal indokolta választását, hogy a Haladás 101-szoros hálóőre a norvégok elleni mindkét meccsen számos nagy védéssel járult hozzá a két győzelemhez.

  Az UEFA pótselejtezős álomcsapata: Király – Sevcsuk (ukrán), Cesar (szlovén), Keogh (ír), Fedeckij (ukrán), Jarmolenko (ukrán), McCarthy (ír), Forsberg (svéd), Szeleznyov (ukrán), Walters (ír), Ibrahimovic (svéd).

  Beosztás

  1. kalap: Franciaország (A csoport, házigazda), Spanyolország (címvédő), Németország, Anglia, Portugália, Belgium.

  2. kalap: Olaszország, Oroszország, Svájc, Ausztria, Horvátország, Ukrajna.

  3. kalap: Lengyelország, Románia, Szlovákia, Magyarország, Svédország, Csehország.

  4. kalap: Izland, Wales, Albánia, Észak-Írország, Írország, Törökország.

  Cookie