×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Megvannak a Fürkész továbbjutói

2015.03.04 - 10:18
Megosztás :
 • Megvannak a Fürkész továbbjutói

  A Diákokért Egyesület ötödik alkalommal szervezte meg a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi versenyt I–IV. és V–VIII. osztályos diákok számára.

  Bár a verseny szombaton volt, csak később derült ki, hogy kik azok az ügyes „fürkészek”, akik Szatmár megyét képviselhetik az országos döntőben, amelyet áprilisban rendeznek meg Nagyváradon.

  Az első osztályosok versenyében Ádámkó Bence (Hám János Római Katolikus Líceum, felkészítő: Urbán Klára) lett a legjobb, így ő képviselheti a megyét kategóriájában, a másodikosok továbbjutója Toma Tamara (kaplonyi Fényi István Általános Iskola, felkészítő: Toma Anikó) és Tallián Franciska (Hám János Római Katolikus Líceum, felkészítő: Földes Ildikó), a harmadikosok legmagasabb pontszámát Gábor Boglárka Evelin (10-es Számú Általános Iskola, felkészítő: Fülöp Andrea) érte el, míg a negyedikesek között Pósz Patricia (Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum, felkészítő: Heveli Rita) és Nichita Noémi (Mircea Eliade Általános Iskola, felkészítő: Leiti Mónika) bizonyult a legjobbnak.

  Az általános iskolások között, az ötödikesek kategóriájában Takács Klára (10-es Számú Általános Iskola, felkészítő: Rus Annamária) lett az első, a hatodikosok között Krisztián Dániel (10-es Számú Általános Iskola, felkészítő: Tivadar Melinda), a hetedikesek versenyét Dobos Ervin (Szatmárnémeti Református Gimnázium, felkészítő: Varga-Bressel Christiane) nyerte meg, míg a nyolcadikosok legjobb feladatlapját Rédai Ádám (Szatmárnémeti Református Gimnázium, felkészítő: Varga-Bressel Christiane) nyújtotta be.

   

  Cookie