×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
19 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Messze a dobogótól a szatmári tőrvívó fiúk

2012.05.01 - 14:34
Megosztás:
 • Messze a dobogótól a szatmári tőrvívó fiúk

  A Szatmárnémeti SK tőrvívói közül Bogdan Dascălu (képünkön) érte el a legjobb eredményt a Bukarestben zajló felnőtt országos bajnokság egyéni viadalai után: a Szatmárnémeti Olimpiai Felkészítő Központban alapozó brassói születésű sportoló a 13. lett. A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőpáros tanítványai közül Mureşan István a 14., Sebastian Flucuş a 16. helyen zárt. Az SK mindhárom vívóját olyanok búcsúztaták a nyolcaddöntős asszóban, akik korábban az Olimpiai Felkészítő Központban edzettek Lengyel Éva felügyelete alatt. Radu Dărăban (Steaua), Virgil Sălişcan (Steaua) és Iulian Teacă (Temesvári CSU) végül dobogóra álltak a fővárosi küzdelmekben (Teacă mellett a Steaua vívója, Cristian Dan is bronzérmet szerzett). „A csoportküzdelmekben nyújtott gyenge teljesítmény miatt nehéz ágra kerültek a fiúk. Már a legjobb nyolcba jutásért összekerültek a favoritokkal” – panaszolta File Attila.

  Szerdán a csoportküzdelmekkel folytatódik a férfi tőrvívók bajnoksága. Az SK első számú csapatát Dascălu, Mureşan, Flucuş és Caius Trenea alkotják, a „kiscsapatban” File Szabolcs, Iulian Aldea, Szemák Tamás és Bodó Benjámin kapnak helyet.

   

  A Szatmárnémeti SK tőrvívóinak egyéni eredményei: Bogdan Dascălu (13. hely), Mureşan István (14.), Sebastian Flucuş (16.), File Szabolcs (17.), Caius Trenea (21.), Iulian Aldea (22.), Szemák Tamás (25.), Bodó Benjámin (27.).

  Cookie