×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Mikor lesz idő az osztályzóra?

2020.03.20 - 13:07
Megosztas :
 • Mikor lesz idő az osztályzóra?

  Természetesen ezen a hétvégén sem rendeznek mérkőzéseket a megyei labdarúgó-bajnokságokban. A halasztás átírja a versenynaptárt is, ami nagy fejtőrést okoz majd az AJF-nek is.

  Nem folytatódik a labdarúgó megyei-bajnokság, az újrakezdés időpontja pedig továbbra is kérdőjeles. A koronavírus-világjárvány miatt Romániában minden osztályban szünetel a futball, így természetesen a Liga 4-ben és Liga 5-ben sem rendeznek még meccseket. Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) elnöke a lapunknak elmondta, hogy mindaddig, míg a helyzet nem javul, nem várható folytatás, de az újrakezdés időpontja a román szövetségtől (FRF) is függ.

  Mindez befolyásolja majd az osztályzók időpontját is. Június 13-ra volt kiírva a Liga 3-ba való feljutásért rendezett párharc első meccse, egy héttel később pedig a visszavágót rendezték volna. Mint ismeretes, Szatmár megye bajnoka Kolozs megye legjobbjával került párba. Ehhez viszont június 8-ig az AJF-nek közölnie kell a FRF irányába a megyei bajnokcsapat nevét, az egyesületnek pedig bizonyítani kell, hogy minden elvárásnak megfelel az osztályzón való szerepléshez.

  Szatmár megyében lehetetlen lesz tartani ezt a határidőt, de a FRF minden bizonnyal átütemezi majd a versenynaptárt is. A Liga 4 mindhárom csoportjában tíz fordulót kell még rendezzenek, viszont, ezután következik a rájátszás, ahol eldől, hogy mely csapat képviselheti a megyét az osztályzón. Ezzel párhuzamosan pedig a Román Kupa mérkőzéseket is le kell játszani, és a selejtezőkből még csak a második fordulónál tartanak.

  A megyei mérkőzések rendezését nehezíti az is, hogy az amatőr játékosok mindegyikét munkahelyi, vagy iskolai (diákok esetében) kötelezettségek is kötik. Így azonban nagy gondban van az AJF és a FRF is, hogy időben megrendezhesse a közös tornákat.

  Pesek Attila

  Cookie