×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
11 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Mikrobuszt kapott az alapítvány

2019.10.16 - 08:39
Megosztás :
 • Mikrobuszt kapott az alapítvány

  Betegszállításra használható járművet kapott a napokban adományként a németországi Darmstadt-Dieburg megyei prefektúrától a szatmárnémeti Maurer Alapítvány.

  „A partnerrégió képviselői rögtön segítő kezet nyújtottak, amikor kérésünkkel feléjük fordultunk” — mondta el az ügy kapcsán Maurer Róbert, az alapítvány elnöke —, és mivel gyors segítséget akartak nyújtani az alapítványnak, ezért a darmstadt-dieburgi adminisztráció a flottájából adományozott egy mikrobuszt, amelynek az állapota teljesen újszerű. Ilyen rövid idő alatt egy mentőautó beszerzése nem volt kivitelezhető, de hogy segíteni tudják a betegszállítás zökkenőmentességét, a civil jármű rendelkezésünkre bocsátása mellett döntöttek.”

  A németországi megye vezetése ismeri a Maurer Alapítvány humanitárius területen kifejtett munkáját és a szatmári régióban élő, szociálisan rászorulók helyzetét, amelyről a Német Demokrata Fórumon és az alapítványon keresztül rendszeresen értesülnek, ezért reagáltak gyorsan a megkeresésre, mutatott rá Maurer: ez a busz nem csak jelentős anyagi értékkel bír, hanem a partnerkapcsolat megerősítését és a társadalmi szerepvállalást is jelképezi.

  A Maurer Alapítvány ezúton is köszönetét fejezi ki Darmstadt-Dieburg megye prefektusának és vezetőségének a hesseni tartományából az adományért. Különös köszönet illeti Klaus Peter Schellhaas kerületi prefektust, aki személyesen adta át a buszt Maurer Róbertnek, az alapítvány elnökének, továbbá Bärbel Hille partnerségi felelőst, Rosemarie Lücköt, dr. Albrecht Achillest és Heiko Handschuh-t, a delegáció tagjait, hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

   

  Cookie