×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Nagy formában kezdett Oláh Andrea

2019.09.15 - 14:03
Megosztás :
 • Nagy formában kezdett Oláh Andrea

  A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata első két nyári felkészülési mérkőzését erős magyarországi ellenféllel játszotta. Bár mindkét találkozót elvesztettük, a piros-fehérek legjobbja a szatmári Oláh Andrea volt, aki nagy dobópontossággal játszott Budapesten.

  Elvesztette az első két felkészülési mérkőzését a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata: Goran Boskovic vezetőedző vezényletével a piros-fehérek Budapesten, az NKE-Csata vendégei voltak, ahol a magyar élvonal elmúlt idényének a 7. helyezettje volt az ellenfél.

  Péntek késő délután nagy elánnal kezdett a szatmári csapat. A montenegrói vezetőedző nem sokat kockáztatott, és az újoncok közül csak ketten, Maja Miljkovic és Alina Podar kaptak helyet a kezdő ötösbe. Mellettük Oláh Andrea, Andreea Huțanu és Brittany Denson kezdett. Boskovic gyakorlatilag a romániai szabályok szerinti formációban játszott, vagyis egy 21 éven alulit negyven percen keresztül a pályán tartott. Mivel Kádár Annamária a 3x3-as csapattal Román Kupa-tornán volt, ezért Podar cseréje Carla Popescu volt, utóbbinak viszont még fel kell zárkózzon csapattársai szintjére. Kiemelkedőt nyújtott viszont Oláh Andi, aki mindkét mérkőzésen nagy pontossággal dobott, így pénteken este és szombat délben is a VSK egyik legjobbja volt.

  Visszavárjuk azt a Densont

  Denson esetében viszont túl hosszú lehetett a nyári vakáció, játékán észlelhető volt a teljesítménybeli visszaesés. Remélhetően az ehhez hasonló erős meccsek felrázzák az elmúlt román élvonalbeli idény legjobb játékosát, és a 2019–2020-as szezonban is legalább azt a játékot nyújtja, mint tavaly. Adina Stoiedin és Julija Gladkova csereként álltak fel, de az orosz lány volt az, aki hozzá tett valamit a csapat játékához. Közben Boskovic intenzíven élte át a csapata minden pillanatát, így a szatmári közönségnek fel kell készülni rá, hogy hangosak legyenek a VSK hazai meccsein, hogy ne a montenegrói hangjától csengjen a Both Katalin Sportterem.

  Az első, pénteki meccsre visszatérve, a VSK remekül kezdett, és bár az első percek szorosak voltak, és 12–13-as állásig fej-fej mellett a két csapat, a Boskovic gárda a szünetig egy 0:9-es futással tíz pontot tett a két csapat közé (12–22). A szünet előtti tíz perc viszont elég volt a hazaiaknak, hogy ledolgozzák a hátrányukat, és még előnyt is szerezzenek. 34–29-es Csata-vezetésről a VSK felzárkózott három pontra, így 36–33-as állásról fordul a két csapat. A folytatás is szoros, kiegyenlített játékról szólt, az utolsó pihenő előtt ismét a VSK vezetett (50–51), de ráfordulva az utolsó tíz percre a fővárosiak ismét átvették az irányítást (56–51). innen egyszer még egyenlítettünk, de az utolsó két perc a hazaiaké volt, és Tursics Krisztián edző csapata behúzta az első meccset (66–59).

  Hullámzó teljesítmény

  Szombat délelőtt is a Ludovika Arénában csapott össze a két csapat a második egymás elleni felkészülési mérkőzésre. Tursics változtatott a pénteki kezdő ötösén, viszont Boskovic ismét az Oláh, Huțanu, Podar, Denson, Miljkovic felállásban állt fel. 4–0-s hátrányból 4–5-re vettük át a vezetést a mérkőzés elején, viszont ezután a hazaiak akarata érvényesült a pályán. Az első tíz perc végén mi voltunk mínusz tíznél, azonban a szünet előtti negyedben nem sikerült ledolgozni a hátrányt. Feljavult viszont a védekező játék, így a Csata sem tudta sokkal növelni előnyt, így 39–28-as állásról kezdődhetett a második félidő. 50–32-es állásnál időt kért Boskovic, hogy rendezze a sorokat, és hat pontot sikerült faragni a hátrányból az utolsó negyed elejéig (61–49). Sőt, a jó játékot a két perc pihenő sem szakította meg, így a 32. percben már csak hét pont maradt a budapestiek előnyéből (61–54). Két Csata-tripla viszont lenyugtatta a kedélyeket, és innen már nem tudott ismét felállni a VSK, amely így a második találkozót tizenhárom ponttal vesztette el (81–68).

  Természetesen helytelen lenne messzemenő következtetéseket levonni a két mérkőzés után. Ráadásul az NKE-Csata közel fél hónappal korábban kezdte a felkészülést, mint a VSK, ugyanis a sokkal színvonalasabb magyar élvonal két hét múlva már rajtol. Boskovicnak viszont alkalma nyílt arra hogy erős csatában lássa tanítványait, így a hátra levő három és fél hétben tudni fogja, hogy mit kell javítani a VSK játékán.

  Bajnok ellen Celjében

  A következő másfél hétben idehaza folytatja az alapozást a csapat, szeptember 24-én pedig a szlovéniai Celjébe utaznak a lányok, ahol Damir Grgic edző alakulata, a honi bajnok ŽKK Cinkarna lesz az ellenfél újabb két felkészülési mérkőzésen.

  A bajnokság október 9-i rajtja előtt még egy belgrádi vendégeskedést tervez a VSK.

  U. I. Jól mutat a lányokon a VSK új piros meze, idén sem a polgármesteri hivatalt reklámozza, hanem Szatmárnémetit népszerűsíti

  Eredmények

  1. felkészülési mérkőzés

  NKE-Csata – Szatmárnémeti VSK 66–59 (12:22, 24:11, 14:18,16:8)

  Csata: Cannon (23 pont), Friskovec (17), Lelik (14), Radócz (4), Angyal (2), Horváth B. (2), Mányoky (2), Boros (2), Várszegi, Krasovec, Solymosi, Horváth F. Edzp: Tursics Krisztián.

  VSK: Miljkovic (13), Oláh (10), Podar (9), Gladkova (7), Denson (6), Ferenczi (6), Stoiedin (4), Huțanu (4), Popescu, Croitoru. Edző: Goran Boskovic.

  2. mérkőzés

  NKE-Csata – Szatmárnémeti VSK 81–68 (25:15, 14:13, 22:21, 20:19).

  Csata: Lelik (15 pont), Horváth B. (10), Cannon (10), Boros (9), Várszegi (9), Angyal (8), Friskovec (8), Mányoky (4), Radócz (4), Solymosi (4), Horváth F, Krasovec.

  VSK: Olah (18 pont), Miljkovic (16), Podar (12), Gladkova (8), Denson (6), Huțanu (4), Stoiedin (2), Ferenczi (2), Popescu, Croitoru.

  Pesek Attila

  Cookie