×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

„Nagyot szólt” a szatmárhegyi illegális buli

2021.03.28 - 18:18
Megosztás:
„Nagyot szólt” a szatmárhegyi illegális buli
A Szatmár Megyei Rendőr–felügyelőség rövidke közleményben tudatta, hogy vasárnap hajnali 1 órakor hivatalból eljárást indított egy magánrendezvény ellen, amelyet Szatmárhegyen, az egyik panzióban tartottak.

A helyszíni ellenőrzés során azonosították a panzió vezetőjét és 23 személyt, akiket a 2020/55–ös törvény értelmében összesen 5500 lejre bírságoltak, hiszen a járványügyi korlátozások értelmében bármilyen magánrendezvény szervezése szigorúan tilos.
Sajtóinformációk szerint a bulin közel százan gyűltek össze  felköszönteni egy 18. születésnapját ünneplőt, a rendőrség–csendőrség kiérkeztekor azonban sokan a közeli erőbe futottak, így akarván elkerülni az igazoltatást és a pénzbüntetést, s ott rejtőzködtek, amíg az ellenőrző szervek el nem vonultak a helyszínről.
Az eset érdekessége, hogy bár hétvégente számtalan magánrendezvény zajlik az egyébként bezárt szatmárnémeti szórakozóhelyeken, sárerdei, szatmárhegyi, nagykárolyi szőlőbeli és más panziókban, nyaralókban, hétvégi házakban, a rendőrség nemigen szokott kivonulni és „bulit robbantani” — most valószínűleg a résztvevők nagy száma miatt voltak kénytelenek intézkedni.

Rendőrség: Az utóbbi 24 órában 634.425 lejre szabtak ki bírságokat az egészségügyi óvintézkedések áthágása miatt
Az elmúlt 24 órában a rendőrök és más illetékes hatóságok képviselői 2930 bírságot szabtak ki a COVID-19 járvány hatásainak megelőzését és leküzdését célzó intézkedések betartását ellenőrző akciók keretében.
55 ellenőrzés, 15 bírság
Minden esetben egy határidőt is megszabtak a környezetvédelmi őrség munkatársai, ameddig az észlelt szabálytalanságokat ki kell javítaniuk az érintetteknek.
Embercsempész bűnszervezetet számolt fel a rendőrség
Elsősorban török állampolgároknak nyújtott segítséget az illegális határátlépéshez egy bűnszervezet, amelynek hat, román állampolgárságú tagját másfél évig tartó nyomozás után fogták el a rendőrök — közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján kedden.
Cookie