×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Nagyüzem a nagykárolyi asztaliteniszezőknél

2015.08.19 - 17:14
Megosztás :
 • Nagyüzem a nagykárolyi asztaliteniszezőknél

  Két tornán és több edzőtáborban vettek részt a Nagykárolyi Tapo Diákklub asztaliteniszezői az elmúlt két hét alatt — értesített Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság vezetője.

  A hónap első napjaiban Zilahon, a Cetăţii Zalău Kupa viadalian hét sportoló, illetve Bottyán Géza és Süveg Roland oktatók képviselték a nagykárolyi egyesületet, ahonnan két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza. A tornán egyébként a zilahi és nagykárolyi sportolók mellett kolozsvári, nagyváradi és szilágycsehi asztaliteniszezők küzdöttek. A 6–7 éves korosztályban Alexandra Comiati zárt az első helyen és Reitler Eliza szerzett ezüstérmet, a 11–12 éveseknél Marcel Mudure állhatott a dobogó legfelső fokára, míg a 8–10 évesek versenyében Ayana Rad zárt a harmadik pozícióban.

  Ez idő alatt a 8–10 évesek országos legjobbja, Szilágyi Paul Székelyudvarhelyen egy erőnléti edzőtáborban alapozott a következő idény versenyeire, majd megnyerte a Góbé Kupa küzdelmeit.

  Ezt követően Szilágyi és Mudure — edzőjük, Mircea Podoabă kíséretében — egy pozsonyi nemzetközi megmérettetésen vettek részt, ahol a csoportmérkőzések után a főtáblára kvalifikálták magukat, de ezt követően búcsúztak a további küzdelmektől.

  Augusztus 10–16. között a nagykárolyi pingpong-teremben a Zilahi VSK sportolóival közös edzéseket rendeztek — a szilágysági asztaliteniszezőket Victor Puie kísérte el. Ugyanakkor Dari Helga visszatért Európa egyik legerősebb klubjához, a Budapesti Statisztika csapatához, ugyanis az ottani szakvezetők meghívták a Tapo DK korábbi sportolóját a felnőtt keretbe, így megmérkőzhet Magyarország legjobbjaival az Extra Ligában és az NB 1-ben. Dari Helga, Reitler Eliza, Ayana Rad és Szilágy Paul meghívást kaptak a Statisztika Kupa küzdelmeire is, amelyet augusztus 26–28. között rendeznek Budapesten. A nagykárolyiakat Mircea Podoabă és Bottyán Géza is elkíséri erre a versenyre.

  Ez a hétvége sem marad verseny nélkül a klub két sportolója számára, hiszen Bottyán Gézával utazik majd Kézdivásárhelyre Reitler Eliza és Alexandra Comiati, akik a székelyföldi torna 8–10 évesek csapatversenyében szálnak majd harcban éremért.

  A hazai bajnoki őszi idény egyébként szeptember 3-án kezdődik a Tapo DK asztaliteniszezőinek, a 8–10 évesek egyéni és csapatküzdelmeivel.

  Végezetül az egyesület vezetői köszönetet mondanak a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalnak és a helyi tanácsnak, illetve a klub támogatóinak, hogy hozzájárultak a helyi pingpong-terem szigetelési munkálatainak a költségeihez.

  Cookie